Bornholm - 25 juni

Bornholm med sina många soltimmar visar sin bästa sida under vår vistelse. Vi provar rökt fisk och lokala viner och bekantar oss med ölandskapet med dess höga klippor, kritvita stränder och välbevarade korsvirkeshus från 1700-talet.

Dag 1
Gävle - Ystad 78 mil
Vi börjar vår resa tidig morgon i Gävle och åker via Hofors och Örebro söderut till Ystad. Här går vi ombord på färjan som skall ta oss till öns största stad Rønne, Bornholms största ort. Här checkar vi in på Hotel Griffen och äter en gemensam middag.  

Dag 2 - 3
Rønne
Efter vi har ätit frukost på hotellet möter vi upp en lokalguide som kommer vara med oss de närmaste dagarna på ön. Vi kommer få se rundkyrkor och gamla köpmans- och skepparhus. På östkusten stannar vi till vid Gudhjem och provar på en fiskbuffé på Snogebaæk Røgeri med inhemska råvaror. Från fyren i Due Odde på öns sydspets har vi en storslagen utsikt över Östersjön. Vi åker igenom öns näst största stad Nexø och stannar till i den lilla hamnstaden Svaneke som har en lokal glashytta och ett karamellkokeri. På vingården Lille Gadegård utanför blomsterstaden Åkirkeby visar vinbonden oss runt och låter oss smaka på Bornholms eget vin. Vi äter gemensamma middagar på hotellet. 

Dag 4
Rønne - Jönköping 28 mil
Efter morgenmad på hotellet är det dags att ta farväl av Bornholm. Vi checkar ut från hotellet och beger oss till färjeläget där vi går ombord på färjan som tar oss tillbaks till den svenska sidan. Med buss tar vi oss från Ystad till Jönköping där vi checkar in för en sista hotellnatt och en sista gemensam middag. Vi har mycket att prata om under kvällen efter alla spännande platser vi besökt under resan.

Dag 5
Jönköping - Gävle 48 mil
Strax efter frukost börjar vi vår resa hem mot Gävle igen. Vi gör stopp efter vägen för bensträckare och fikapauser. På kvällskvisten anländer vi till hemorten med många nya minnen i bagaget.

Pris fr.
6 500:-
Dagar:5
Buss- och båtresor, logi med del i dubbelrum, halvpension från middag dag 1 till och med frukost dag 5. Vinprovning och utflykter enligt program samt reseledares tjänster. Måltidsdryck ingår ej.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
25/6BussBornholm 25 juniMer än 86 500:-Boka

Powered by Travelize