Budapest

Hur kommer det sig att Budapest har blivit ett så populärt resmål bland svenska turister?
Det skulle kunna  bero på att Budapest är en av Europas vackraste huvudstäder, med en otrolig arkitektur.
men det skulle också kunna bero på det ungerska köket köket med dess mustiga och kryddiga grytor. 
Det skulle ju även kunna vara för det breda utbudet på resturanger och uteliv.

Antagligen är det kombination av alla tre!

Pris fr.
7 990:-
Dagar:5
Buss, flyg, flygtransfer, halvpension, samtliga utflykter & guidade turer enligt program, samt reseledare.
Transportsätt:Buss & Flyg
Boka resa

Detaljerat program

Vi startar tidig morgon från Gävletrakten, ca. kl. 05.00, för resa till Arlanda.
Vårt plan lyfter kl 08.40 från Arlanda och ankommer Budapest kl 10.50 på förmiddagen. 

Vi hämtas upp av en buss vid flygplatsen, redan här är vår lokalguide med på bussen och guidar oss på vår väg in till Budapest. Här inleder vi vår vistelse i Budapest med en 3-rätterslunch kl. 12.30 bestående av:

    -Goulashsoppa till förrätt. 
    (Ett måste i Budapest)
    -Grillad Fläskkotlett med gröna ärter, champinjoner och ungersk letcho ragu
    -Somló sponge cake

    Till maten serveras
    1 glas öl eller vin.

Mätta, belåtna och kanske rent av imponerade ger vi oss ut på en stadsrundtur med guide. Efter rundturen checkar vi in på Leonardo Hotel, som har adress Tompa u. 30-34. Vi äter middag på hotellet.

Efter vår första natt i Budapest åker vi några mil uppströms längs Donau tills vi når en pittoresk stad med krokiga gränder och färgglada barockhus. Vi är alltså i ”konstnärsbyn” Szentendre. Här möter vi upp vår svensktalande guide. Lunch får var och en lösa på egen hand, men fråga guiden om tips på någon bra restaurang.  På kvällen äter vi en 3-rätters folkloremiddag på restaurant Borkatakomba. 

Balatonsjön och Tihanyhalvön skall få besök av oss under vår resa. Återigen har vi turen att ha tillgång till en svenskatalande lokalguide, vi har samma guide hela vår vistelese. Runt om Balatonsjön odlas mandel, fikon och granatäpple. Det finns faktiskt flertalet vinodlingar kvar ända sedan romarnas tid för 2000 år sedan. På Tihanyhalvön finns gott om natur och historia, bland annat en barockkyrka som byggts på ruinen av ett munkkloster. 

Den fjärde dagen i Ungern har vi inget schema att följa förrän senare på kvällen. Ni får alltså fri tid för att utforska Budapest på bästa möjliga sätt efter egna önskemål och förmågor. På kvällen genomför vi en Smaka-på-Ungern-promenad. Vi får en historielektion i den Ungerska mat- och dryckeskulturen, traditioner, och självklart får vi smaka. Vi promenerar från hotellet till Saluhallen där vi serveras Ungersk öl & schnapsen Unicum. Vi sitter i en reserverad lokal inne i Saluhallen. Guiden berättar om Ungerska drycker och Saluhallens betydelse för Ungerns gastronomi.
Därefter tar vi en två minuters promenad till Restaurang Pipa. Här äter vi en två-rätters middag. En genuin och trevlig restaurang där det i regel endast är ungrare som äter. Vi avslutar på Café Augusz, ca tjugo minuters promenad.

Sista dagen måste vi tyvärr ta farväl av Budapest. Men nu är det så passande att om du känner att du missat något, eller spanat in en affär, eller glömt att köpa den där flaskan eldvatten som tack till grannen för att hen varit kattvakt och tagit in posten åt dig, så hinner du göra det innan vår transfer hämtar oss. 

Norwegian Air lyfter kl. 14.30 och landar kl. 16.40 på Arlanda.

Efter tullformaliteterna och efter att vi gått ombord på vår buss för sista etappen mot Gävle så avslutas vår resa vid 19-tiden i Gävletrakten.

Bra att veta

Reslängd: 5 dagar
Måltider: Halvpension
Vi reser med buss & flyg.
El: Svensk standard
Valuta: Forint

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
2/9Buss & FlygBudapestMer än 87 990:-Boka

Powered by Travelize