Dagsresa med utflykter i Uppland 6 juli

Gör en dagsutflykt med oss  till vackra Uppland och upplev sommarens blomsterprakt i Enköpings Parker. På Blomstertåget får vi en timmes guidning genom  parkerna och erbjuds även egen tid att strosa runt eller bara slå sig ner i någon av parkernas gröna rum och njuta av de vackra färgerrna och härliga dofterna. 
Vi kommer under dagen även att besöka Skokloster  slott, Sveriges största privata palats och även Europas främsta Barockslott. Vi kommer att få en guidad visning och lunch i denna fantastiska miljö..
På återresan stannar vi till i Örsundsbro  med möjlighet att fynda andra sorteringens designglas från Ittala, Rörstrand, Arabia och Fiskars.

Kl. 07.30 Avresa Gävle
Avresa erbjuds från Sandviken, Valbo och Gävle

Kl. 09.30  Enköpning. 
Förmiddagskaffe på Tant Gredelin som ligger mitt i Enköping stad i ett av de äldsta bevarade husen.

Kl. 10.15 Parktåget.
Vi åker ett minitåg som kör runt i de flesta av Enköpings parker. På tåget följer en guide med som berättar både om parker och lite om stadens historia. Enköping är en stad som är känd  för sina många och vackra parker. 

13.15 Lunch
Äter vi här på Skokloster slott.  Örtmarinerad rostbiff med potatisgratäng. Dryck och kaffe ingår i lunchen.

Kl. 14.15 Skokloster
Visning av slottet som är  det största privata palatset som någonsin byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta Barockslott.

16.00 Ittala Outlet
I Örsundsbro stannar vi på Ittala OPutlet där vi kan fynda nordiska desigprodukter från varumärken såsom Ittala, Rörstrand, Arabia och Fiskars till Outletpriser. Ittala Outlet erbjuder även ett brett sortiment av  förstasortering och uppdaterar butiken under året med nya produkter.
Vid bussen i Örsundsbro serveras kaffe och kaka innan återresan. 
Vi beräknar vara åter i Gävle ca 19.00
 


 

Status:
Fullt

Powered by Travelize