Flor och Fjære 5 juli

Fjäll, fjordar och vacker natur är vad som lockar allt fler att turista i Norge. Vår juliresa går med buss till Stavanger där vi bland annat besöker Flor och Fjære: Den palmklädda subtropiska medelhavsön belägen mitt bland nordiska fjäll och fjordar i Nordsjön.
Stavanger är staden känd för vacker natur och svindlande höjder.  Staden har många gamla anor  beträffande fiske och är sedan 30 år tillbaka Norges viktigaste oljestäder. 2008 utsågs även Stavanger till Europas kulturhuvudstad.
Från Stavanger tar vi oss med båt ut till ön Sör/Hidle där den fantastiska parken Flor och fjære finns att skåda.  Här finns palmer och exotiska växter, anlagda dammar och njutbara oaser och varje år planteras 50 000 blommor på denna vackra blomsterö. Under eftermiddagen njuter vi av lugnet, växtligheterna och den vackra utsikten. Vi får en guidad rundtur samt avnjuta en trevlig lunchbuffé i parken.
Ännu en höjdpunkt på denna resa är en dagsutflykt med båt till Lysebotn. När vi seglar in i Lysefjorden kommer vi bland annat att se den mäktiga predikstolen som är en 604 meter hög fjällplatå vid fjordens nordsida. 


 

Pris fr.
7 990:-
Dagar:1
Buss och båtresa, halvpension, del i dubbelrum, guidade turer och entréer enligt program samt reseleadares tjänster
Transportsätt:Buss & Båt
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
5/7Buss & BåtFlor och FjæreMer än 87 990:-Boka

Powered by Travelize