Göta Kanal 7-9 augusti

Dag 1
Avresa från
Gävle kl 07.00
Skutskär kl 07.30
Älvkarleby kl 07.40
Marma kl 07.50
Söderfors kl 08.20
Tierp kl 08.40 
Färden går söderut över Uppsala och Enköping. Vi tar vårt busskaffe med smörgås efter vägen. Vår resa fortsätter  mot Rejmyre, lunchuppehåll efter vägen. 
I Rejmyre gör vi ett besök i glasbruket.
Rejmyre bruk började tillverka munblåst glas redan 1810, vilket gör det till Sveriges näst äldsta glasbruk som fortfarande är i drift. Här skapas unik och vacker glaskonst, både bruksföremål och prydnader, året om i en kreativ och inspirerande miljö i östgötska Rejmyre. En av målsättningar är att öka intresset för det svenska munblåsta glaset och hålla detta stolta kulturarv vid liv. 
Efter besöket i Rejmyre åker vi vidare till vårt Hotell i Söderköping. Middag och logi på Söderköpings Brunn.

Dag 2
Frukost på hotellet.
Vi upplever Göta kanal under en tretimmars mini-kanaltur inkl. lunch på M/F Lindön. Vi serveras en lunch med lokalt producerade råvaror, smör och bröd samt kaffe och dessert.

Vi guidas ombord, gör två slussningar och en kort sväng ut på Slätbaken. Avgång från Söderköping kl 11.00 och vi är åter i hamn kl 14.30. Eftermiddagen fri för egna strövtåg.
Middag och logi på Söderköpings Brunn.
Dag 3
Frukost på hotellet.
Efter vår frukost startar dagen med ett besök på flygmuséet i Linköping.
I museets samlingar finns allt från pyttesmå öronpunkteringsnålar till riktigt stora flygplan som TP 85 Caravelle – hela 32 meter långt.
Flygvapenmuseet vårdar och bevarar över 100 000 museiföremål. 
Här finns många olika typer av föremål – allt från flygplan, kompasser, ficklampor, sjukvårdslådor och telefonväxlar till regnkappor, läderhuvor och jetmotorer. Men flygplanen utgör faktiskt mindre än en procent av samlingarna. Föremålen är från 1910-talets början till 1990-talets slut. 
Här vid muséet finns en restaurang där den som vill kan inta sin lunch.
Efter vårt besök på muséet styr vi kosan hemåt. Vi stannar för eftermiddagskaffe och bensträckare efter vägen. Åter i Gävletrakten ca kl 20.00.
 

Pris fr.
3 995:-
Dagar:3
Bussresan busskaffe med smörgås, 2 övernattningar inkl frukost och 2 st 3 rätters middag, 1 båtlunch samt entréer och guidningar enligt program.
Transportsätt:Buss & Båt
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
7/8Buss & BåtGöta Kanal 7-9 augustiMer än 83 995:-Boka

Powered by Travelize