Hurtigruten 23 augusti 2018

Hurtigruten seglar varje dag i lugnt tempo längs den norska kusten, och stannar i avlägsna små hamnar där många stora skepp inte kan komma in. Tack vare rik kunskap och erfarenhet samt flexibla flotta kan hon segla närmare land, innanför holmar, skär och öar och genom smala sund. Fartyget stannar även i alla stora städer. Den här resan sägs vara det bästa sättet att upptäcka Norge. 
Mats Nilsson är vår erfarne reseledare på Hurtigrutenresa från Bergen upp till Kirkenes med oss den 23 augusti 2018 som guidar er genom en häpnandsväckande och vacker kustresa.

En vacker naturupplevelse

Den höga nord är en annorlunda plats. Här hittar du t.ex. Lofotens och Lyngsalpernas vilda skönhet. Och här finns mer än bara vildmark – du får njuta av atmosfären och kulturen i städer som Bergen, Ålesund och Tromsø. Resan från Bergen till Kirkenes tar dig från 60:e till 70:e breddgraden på sju dagar. Allt eftersom vi tar oss norrut förändras landskapet – den ena utsikten mer dramatisk än den andra. Du kommer att slås av hur friskt allting är – och hur subtilt vackert. Vår slutstation Kirkenes ligger precis vid den ryska gränsen, och vi är nu faktiskt lika långt österut som Sankt Petersburg.

Rik på sevärdheter

På vägen mot Kirkenes rundar vi den fantastiska Nordkap, där vi stannar för att ta en närmare titt. Vi gör ett stopp och beundrar den vackra jugendarkitekturen i Ålesund, hälsar på i Trondheim där historien möter framtidens vetenskap och teknologi. Vi seglar längs helgelandskusten och De sju systrarna, och därefter förbi öarna i Lofoten, där alptoppar reser sig rakt upp ur havet. Vi besöker också Tromsø, en polfararstad och den största staden norr om polcirkeln.

 

 

 


Powered by Travelize