Julmarknad i Tallinn

Avresa  klockan 12.50 från Gävle busstation.
15.30 når vi Värtahamnen. På plats kommer nyckelkort till hytterna. Därefter kliver vi ombord

och inackorderar oss i våra hytter.

För er som beställt Julbord  har vi bokat första sittningen 17.30. Där äter vi tillsammans när fartyget avgår 18.00 och tar oss de fyra första timmarna genom Stockholms vackra skärgård innan underhållning och dans på kvällen.


Dag 2
Frukostbuffén serveras från klockan 07.00.
Klockan 10.00 ankommer vi till  hamnen i Tallinn. Därifrån tar vi oss på egen hand upp till staden och Rådhustorget där marknaden öppnat redan.
Julmarknaden på Rådhusplatsen i Tallinn har en sagolik atmosfär med julstämning på högsta nivå. I små torgstånd och stugor kan du köpa hem julklappar och smaka på honung, glögg och julgodis.  För barnen finns en mängd aktiviteter och dessutom är Tomten och hans renar på plats, bredvid Estlands mest kända julgran.
Om tid finns rekommenderas även ett besök i Tallinns hjärta, gamla stan, med slingrande kullerstensgränder och gatlyktor av järn. Tallinn byggdes upp från 1200- till 1500-talet då det fortfarande hette Reval och var en blomstrande medlem av Hansan. Stadens färggranna gavelhus med sina dolda innergårdar och dess storslagna kyrkor är med rätta stadens största turistattraktioner.Staden är omringad av en till stordelen intakt stadsmur och med dess imponerande vakttorn ges upplevelsen en extra dos av sagolik charm.
Tallinns gamla stad finns med på UNESCO: s världsarvslista.
Besök gärna Katarina-passagen eller Utsiktsplattformen Kohtuotsa där du får en utblick över hela staden i julskrud.
Klockan 18.00 avgår Färjan tillbaka mot Stockholm igen.
Ombord kan vi njuta av underhållning och handla i Taxfreen på kvällen. För er som beställt ala-carte eller buffé bokar ni på egen hand bord för detta vid ankomst.


Dag 3
För de som beställt frukost avnjutes denna  innan klockan 10.00 då vi kliver av i Värtahmanen. När alla är ombord på bussen igen lämnar vi Stockholm för hemfärd mot Gävle igen. Vi beräknar att vara åter ca 2 timmar efter bussens avfärd från hamnen.

Julbord serveras på båten på båden ut och inresan för den som önskas och bokas här som alternativ middagsbuffé under tillvalsmenyn.

Status:
Fullt

Powered by Travelize