Julresa till Lycksele

Slipp julstök och stress i år och följ med på en femdagarsresa till ett vinterklätt Lappland istället. På hotell Lappland står julen redan pyntad och julbordet färdigt. Här firar vi tillsammans en genuin jul med ett trevligt gäng.

 

Julresan till Lycksele har blivit något av en tradition hos oss därför vill vi i år erbjuda en specialresa där vi utökat programmet med fler utflykter och en extra dag mot fjolårets resa och ändå till lika förmånligt pris!

Hotell Lappland ligger centralt med utsikt över den vackra Umeälven. Hotellet erbjuder aktiviteter både för den friluftsintresserade, den sportintresserade och den som bara vill ha avkoppling. Här finns något som passar alla.

Vi äter god mat i trevlig miljö och har möjlighet att besöka spa- och poolavdelningen alla dagar under vår vistelse. Relaxavdelningen är öppen och vi har fritt tillträde in under vår vistelse 10.00-22.00 24-26/12 men det ges inga behandlingar på julafton. Behandlingar kan bokas på plats mot tillägg. För dig som önskar finns möjlighet att följa med på julotta och utflykter till Julparken och Björngrottan som bokas i förväg. Övriga aktiviteter som hundspann, isklättring och snöskotersafari kan också bokas via oss innan avresan.

Under julen kan vi ta del av alla traditionella aktiviteter såsom julbord, Kalle Anka, tomte och julotta men vi slipper julstöket. Vi kan bara lugnt luta oss tillbaka och njuta - är det inte det som är meningen med julen?

Status:
Fullt

Detaljerat program

22/12 Fredag Avresa 

Efter att alla kommit ombord på bussen beger vi oss norrut mot Lycksele. Vårt första stopp blir på 17 Rum & Kök i Harmånger. De som vill ha tidigt förmiddagskaffe med bröd kan inhandla det i restaurangen. Lunchpaus blir det i trakten av Örnsköldsvik. Under sen eftermiddag anländer vi till Hotell Lappland och checkar in.

kl. 19.00 Middag serveras i restaurangen.

23/12 Lördag

kl. 08.00-11.00 Serveras frukostbuffé.

För den som önskar gör vi en tur till Lycksele Djurpark efter frukosten. Parken skrudar om till Julparken under december månad med massor av julkänsla för stora och små. Här har vi möjligheten att se fler olika rovdjur, klövdjur och gnagare. Klockan 12.15 och 15.00 matas sälarna och 14.00 rovdjuren. Vi kan få en försmak av julen genom att besöka tomtens stuga, inhandla souvenirer eller bara ta en lugn promenad i en snö och ljusklädd park för att titta på djuren i vinterskrud. Här finns också möjlighet att värma sig med varm glögg på Café Björnberget eller fika något annat gott. Djurparksrestaurangen håller också öppet för den som önskar äta lunch. 

När vi återvänder till hotellet står glögg med tilltugg uppdukat i hotellfoajén att värma sig med innan vi gör oss i ordning för gemensam middag.

kl. 19.00 serveras en tre-rätters-middag i hotellets restaurang.

På kvällen är sportbaren öppen för den som vill ha lite uppesittarkväll. På rummen finns även soffgrupp och TV samt bastu i vissa rum för den som önskar uppesittarkväll för egen del.

24/12. Söndag julafton

kl. 08.00-11.00 Frukostbuffé serveras. Här finns massor av läckerheter. Gör dina egna våfflor eller njut av bacon och ägg, yoghurt och gröt,  kaffe, bröd och goda tillbehör.

Efter frukost finns fri tid att tillbringa på hotellets SPA och poolavdelningen. För den som vill se sig om på stan eller kanske inhandla något tar vi en gemensam promenad  till centrum där några butiker håller öppet och julgranen pryder torget. På hotellet finns sparkar tillgänglig för de som önskar låna.

kl. 12.00 Lunchbuffé serveras i restaurangen.

kl. 15.00 Kalle Anka visas på storbilds-TV.

Kl. 17.00 Traditionellt julbord i restaurangen.

kl. 19.00 Tomten kommer.

25/12 Måndag Juldagen

kl. 05.30 Kaffe och lussebullar serveras i foajén för de som är morgonpigga eller vill följa med på julotta i Lycksele kyrka.

kl. 06.30 Buss avgår till julottan som börjar kl 07.00. Efter julottan åker vi tillbaka till hotellet med buss och får åter njuta av den framdukade frukostbuffén. 

kl.08.00-11.00 Frukostbuffé serveras i restaurangen.

kl. 12.00-14.00 Lunchjulbord i restaurangen.

kl. 14.00 Gör vi en utflykt till Björngrottan som drivs och presenteras av den tidigare Robinsson-deltagaren Kent Larsson. I Björngrottan visas en modern utställning om norrskenet som heter "Norrskenslandet”. Vi får även uppleva norrsken "Live" i Tornet. Ett annat arrangemang som anses av många vara anläggningens höjdpunkt är ett bildspel med en mycket tänkvärd berättelse om renen, och den samiska renskötseln. Bildspelet har gjorts med hjälp av modern teknik och av erfarna konstnärer. Efter bildspelet besöker vi caféet där vi kan inhandla kaffe och hjortronspaj innan vi åker åter till hotellet. 

kl. 19.00 Trerätters-middag serveras i restaurangen.

kl. 22.00-02.00 Hemvändarfest på Hotellet med livemusik och dans.Sportbaren och Nattklubben är också öppen.

26/12 Tisdag Annan dag

kl. 08.00 Frukost serveras i restaurangen.

kl. 09.00 Avresa söderut.
Vi gör stopp på en rastplats efter vägen för Förmiddagskaffe och smörgås.

Lunchstopp gör vi på restaurangen vid Höga Kusten-bron med vacker utsikt och god mat.

kl 19.00 beräknas vi vara åter i Gävle


Powered by Travelize