Kroatiens västkust Istrien-Rovinj & Pula

Upplev Kroatiens västkust  Istrien-Rovinj en vacker liten stad, pärlan på den istriska halvön med en fantastisk historia är en av det viktigaste turistmålen på västkusten i Istrien.

En av det mest pittoreska små städerna i Medelhavet är en tidigare fiskeby och idag ett turistmål 40 km från Pula.Det är känt för att ha ett klimat som har en positiv effekt på hälsan. Det är en stad med en rik historia, spännande arkitektur, vackra naturliga egenskaper och flitiga människor. Gamla stan, som ligger på en halvö

som en skyddad historisk plats, är det mest intressantadelen av Rovinj med trevliga barer, kaféer och butiker. Staden kommer charma dig med sina smala medeltida gator och varm medelhavsstämning.

Vi bor på Hotel Istria-Rovinj en liten ö utanför Rovinj- transport med båt (mysig liten båttur) ca 10 minuter ,flera avgångar per dag till sena kvällen- gratis för oss som bor på Hotel Istria.

Mycket fräscht och fint hotel med möjligheter till SPA mm . Middagsbuffe med vin och öl ingår på hotellet.

Utflykter och gudiad tur i Rovinj och Pula ligger med i programmet tillsammans med fria dagar med sol, bad och egen tid för att upptäcka Hotellet och dess område som kallas den röda ön.

Pris fr.
11 795:-
Dagar:8
Buss och flyg t/r, del i dubbelrum med frukost och middagsbuffé inkl öl och vin på hotellet, på samtliga inbokade utflykter ingår lunch och program samt reseledares tjänster.
Transportsätt:BUSS & Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 :Gävle-Arlanda-Pula

Vi startar från Sandviken kl 02:00 , Valbo 02:15, Gävle 02:30 mot Arlanda.

Planet går kl 06,00 Landar Pula flygplats ca 09:50 , därefter transfer till Rovinjs båthamn för att ta oss med båt över i ca 10 min.

Checkar in på hotell Istria.

Välkomst drink…..

Dag 2:  Fri dag och  här har du all tid att installerar dig och bekanta dig runt om på hotellområdet som har mycket att erbjuda. Frukost och middag på hotellet

Dag 3 : Efter frukost så möter engelsk talande guide upp oss på hotellets reception för att lära känna Rovinj (10:20-12:20) . Båttur över till Rovinj kl 09:00.Efter sightseeing så bär det av  med båt på kanalen Lim eller Limfjorden. Inkl lunch ej måltidsdryck..Limbukten är en del av den 35 km långa inloppet Lim .Sjön är ca 10 km lång,30 m djup och 600 m bred vid sin bredaste del.Branta backar på båda sidor, upp till 100 meter höga på vissa ställen.

Åter till hotellet,ledig till middag.

Dag 4 : Gudien möter upp oss kl 08:50 , båt över till Rovinj hamnen där buss står och väntar på oss som ska ta oss till Motovon och besöka den charmiga medeltida staden som bjuder på en fantastisk utsikt över Mirnafloden. Därefter till nästa upplevelse av tryffelföreningen som berättar om hela processen av tryffeljakt och dess utvinning med lunch och smakprovning. På tillbaka resan mot Rovinj så får vi möjlighet till vinprovning av en av det bästa istriska producenterna.

Dag 5 : Efter frukost bär det av igen till kajen med båten och där möter vi upp guiden.KL 09,20-10,00 åker vi buss till Pula där vi kommer att se det magnifika monumentet i den romerska eran –Amfiteatern,Forumet, Twin Gates, Augustus tempel , Sergis triumfbåge. Därefter besöker vi två små städer –Vodnjan och Bale som fortfarande odlar efter traditionen för olivolja och vinproduktion. Extra jungfruolja– Grubic i Bale besöker vi likaså. Lunch och smaka på hemgjord prosciutto på en familjeägd gård/fabrik i Vodnjan Ca kl 16,00 bär det av mot hotellet ,fri tid innan middag.

Dag 6  & 7: Fria  dagar med sol /bad /egen tid och upptäcka Istra hotellet och området som kallas den röda ön. Frukost och middag på hotellet.

Dag 8 :  Hemresedag –Transfer från hotel Istra-Rovinj till flygplatsen i Pula.

 

Vi bor på Hotell Istria –Rovinj. En liten ö utanför Rovinj –transport en mysig liten båttur på ca 10 minuter .

Flera avgångar per dag till sena kvällen om man vill njuta av kvällspulsen i Rovinj .

Valuta: Kona

 

Bra att veta

Flyger med Lufthansa

Bagage: 1 handbagage á 8 kg, 1 incheckad bagage á 23 kg

Valuta: Kona

Vi reser med : Flyg & Buss

 

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
29/9BUSS & FlygKroatien 8 dagar 29 septemberMer än 811 795:-Boka

Powered by Travelize