Kroatiens västkust Istrien-Rovinj & Pula

Rovinj , en vacker liten stad, pärlan på den istriskahalvön med en fantastisk historia är en av det viktigaste turistmålen på västkusten i Istrien. En av det mest pittoreska små städerna i Medelhavet är en tidigare fiskeby och idag ett turistmål 40 km från Pula. Det är känt för att ha ett klimat som har en positiv effekt på hälsan. Det är en stad med en rik historia, spännande arkitektur, vackra naturliga egenskaper och flitiga människor. Gamla stan, som ligger på en halvö som en skyddad historisk plats, är den mest intressanta delen av Rovinj med trevliga barer, kaféer och butiker. Staden kommer att charma dig med sina smala medeltida gator och varma medelhavsstämning.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Sandviken-Gävle-Arlanda-Pula

Vi startar från Sandviken 02:00, Valbo 02:15, Gävle 02:30 mot Arlanda.

Planet går kl 06:00. Vi landar  på Pula flygplats ca kl 09:50, därefter transfer till Rovinjs båthamn för att med båt över ta oss över till hotellet.

Vi checkar in på hotell Istra. Vi bjuds på en välkomstdrink vid vår ankomst.

Dag 2:  Fri tid, här har du all tid att installerar dig och bekanta dig runt om på hotellområdet som har mycket att erbjuda. Frukost och middag på hotellet

Dag 3: Efter frukost möter  vår engelsktalande guide upp oss vid hotellets reception.  Vi tar båten över till Rovinj kl 09:00 där vår guidning börjar.
Efter sightseeingen bär det av med båt på kanalen Lim. Lunch ombord (ej måltidsdryck).
Limbukten är en del av det 35 km långa inloppet  till Lim. Sjön är ca 10 km lång, 30 m djup och 600 m bred vid sin bredaste del. Branta backar på båda sidor, upp till 100 meter höga på vissa ställen.

Åter till hotellet, ledig tid fram till middag.

Dag 4: Guiden möter upp oss kl 08:50, båt över till Rovinj där buss står och väntar på oss. Bussen tar oss till Motovon där vi besöker den charmiga medeltida staden som bjuder på en fantastisk utsikt över Mirnafloden. Därefter till nästa upplevelse hos tryffelföreningen. Här berättar de om hela processen av tryffeljakt och dess utvinning. Vi får lunch och smakprovning. Innan vi kommer tillbaka till Rovinj, ska vi ha en vinprovning hos en av det bästa istriska producenterna.

Dag 5: Efter frukost är det dags igen att bege oss till båten för att åka till Rovinj där vår guide möter upp.  Tillsammans åker vi buss till Pula där vi kommer att se det magnifika monumentet i den romerska eran –Amfiteater Forumet, Twin Gates, Augustus tempel  och Sergis triumfbåge. Därefter besöker vi två små städer –Vodnjan och Bale som fortfarande odlar oliver på traditionellt vis.
Vi äter lunch och får smaka på hemgjord prosciutto på en familjeägd gård/fabrik i Vodnjan. Kl 16:00 bär det av mot hotellet, fri tid fram till middagen.

Dag 6 & 7: Fria  dagar med sol/bad/egen tid att upptäcka området runt hotellet som kallas den röda ön. Frukost och middag på hotellet.

Dag 8 :  Hemresedag.
Transfer från hotel Istra till Rovinj och därifrån till flygplatsen i Pula.

Vi landar på Arlanda
kl 14:40.

Bra att veta

Vi bor på Hotel Istria –Rovinj. En liten ö utanför Rovinj –transport till hotellet är en mysig liten båttur på ca 10 minuter .

Båten går flera gångar per dag till sena kvällen om man vill njuta av kvällspulsen i Rovinj .

Valuta: Kona

Flyg med Lufthansa, 1 handbagage à 8 kg, 1 incheckat bagage à 23 kg


Powered by Travelize