Kryssningar till Riga

På fartygen Isabelle och Romantika kan du äta gott, shoppa till förmånliga havspriser och se fram emot underhållning i form av trubadurer och shower varje kväll. Riga har mycket att erbjuda; arkitektur och historia, bra restauranger, mysiga caféer och prisvärda spabehandlingar. Med en kryssning till Riga får du hela 6 timmar iland till att upptäcka staden. 

Riga är en vacker stad med mycket svensk historia. En gång var Riga faktiskt Sveriges största stad och spåren kan skönjas från den tiden än i dag. Riga är även väl känt för sin goda mat och väl bevarad arkitektur. Att strosa runt på marknaderna i Riga är ett måste. Centralmarknaden är en av Europas största. I de fem före detta hangarerna för zeppelinare från första världskriget finns allt mellan himmel och jord, i mat-, pryl- och klädväg. Priserna är fortfarande låga och ungefär de samma överallt.

Dag 1
Gävle-Värtahamnen 18 mil
Avresa från Sandviken kl. 12.20 och Gävle 12.55. Vi anländer till Värtahamnen ca kl 15.30, här delar reseledaren ut våra hyttnycklar, samt matkuponger för den som beställt.  Tallinks Fartyg avgår kl 17.00. Smörgåsbord och ala carte erbjuds ombord och kan förbokas till förmånligare pris.


Dag 2
Riga
För de som beställt sjöfrukost serveras den ombord fram till Tallinn kl 10.00 lokal tid. Fri tid i Riga till kl 17.30 då fartyget avgår hemåt igen. För de som önskar handla på Sadamarket innan hemresan finns möjliget innan ombordstigning. 

Dag 3
Värtahamnen-Gävle 18 mil
Vi anländer till Värtahamnen 11.00. Sjöfrukost finns att beställa hos oss eller ombord och serveras innan ankomst. I hamnen väntar bussen på oss och tar oss hem igen efter en tre dagars härlig minisemester till havs och med en heldags upplevelser i Riga.
 

Status:
Fullt

Powered by Travelize