Mallorca 14 okober

FLYG

Vi hälsar dig välkommen på vår resa till Mallorca. Här har du många härliga dagar med avkoppling, nya bekantskaper, intryck och upplevelser framför dig. Mallorca är en fantastisk semesterö med många ansikten: bördiga jordbruksbygder, bergstrakter med upp till 1443 m höga toppar, klippkuster, långa badstränder, slott och trädgårdar, ensliga bergsbyar och så den trevliga storstaden Palma. Vi bor under vår vistelse i Santa Ponsa som ligger vackert beläget på sydvästra Mallorca. Det är en trevlig by omgiven av väldoftande pinjeskog och klippor som sluttar ner mot havet. Här finns också en lång strand med finkornig sand. 

Dag 1 lördag 14 oktober

Vi startar från busstation i Gävle kl 02.20 och tar oss direkt till Arlanda. Det är bra att vara ute i god tid, vårt flyg går kl 05.55 med ankomst till Palma, Mallorcas flygplats kl. 09.40. Vi flyger med reguljärflyg. Vid ankomst möter oss en svensk färdledare med buss för transfer till lägenhetshotellet Jardin Del Mar i Santa Ponsa för inkvartering 7 nätter, middag serveras på hotellet.

Vårt hotell Hotell Jardin Del Mar är ett bra mellanklasshotell med fantastiskt läge direkt på klipporna i Santa Ponsa. Lägenheterna erbjuder begränsad till full havsutsikt. På hotellet finns en restaurang där vi äter frukost och middag varje dag. Därtill finns entt fint poolområde med en solterass som vetter ut mot Medelhavet. 

Dag 2 söndag 15 oktober

Frukost. Vi tar en orienteringstur till fots tillsammans med vår färdledare. Resten av dagen till fri disposition. Sola, bada, vila. Middag på hotellet.

Program under våra dagar: Vi kommer att ordna så vistelsen blir så innehållsrik och trevlig som den bara kan. Här finns en lång härlig Playa som lockar för sol och bad samt sköna promenader. 

Följande utflykter finns att teckna innan avresa:

Wine Tour:

Vi tar specialtåget Wine Tour ut på en spännande resa in i vindistriktet runt staden Binissalem. Vi besöker vingården José L Ferreroch den 300 år gamla Bodega Ribas. Vi får givetvis smaka på gårdarnas eget vin med inhemska delikatesser. Detta är en riktig Gourmettur!

Pris per person 690 kr 

Utflykt med buss till västkusten

Vi åker med buss mot västkusten, gör ett stopp i vackra byn Valldemossa och fortsätter förbi konstnärsbyn Deia på väg mot Sollerdalen, känd för sina väldoftande citrusodlingar. de omgivande Tramuntanabaergen ger dalen sin speciella atmosfär. Vi reser ut till Puerto de Soller och intar dagens rätt på hamnkrogen, strosar runt i byn, innan vi tar raka vägen genom tunneln tillbaka till Palma och vidare till Santa Ponsa och vårt hotell.

Pris per person 390 kr

 

Dag 8 lördag 21 oktober Hemresedag

Vårt flyg avgår från Palma kl 10.40 och vi är på Arlanda 14.00. Vår buss väntar för den sista etappen av vår resa till Gävle efter åtta härliga dagar som bjudit många trevliga och intressanta upplevelser.

 

Status:
Fullt

Powered by Travelize