Riga med massor av innehåll

Riga är en vacker stad med mycket svensk historia. En gång var Riga faktiskt Sveriges största stad och spåren kan skönjas från den tiden än i dag. Riga är även väl känt för sin goda mat och väl bevarade byggna-der.
Vi reser med buss till Värtahamnen för vidarefärd med MS Romantika till Lettlands huvudstad Riga.
På kryssningen serveras vi en två-rätters supé inkl dryck kl. 16.30 i ála carte restauranten. Kvällen har vi fri till nöjen och dans på båten eller besök i taxfreebutikerna eller en lugn kväll på däck om vädret tillåter när vi glider genom vackra skärgår-den imedan solen går ner.
Väl i Riga bor vi två nätter på Tallink Hotell Riga som ligger centralt belä-get i Riga. Vi kommer tillsammans att göra en stadsrundtur med buss samt besöka Aldaris bryggeri och Öl-museum för visning och ölprovning.
På hotellet äter vi båda kvällarna trerättersmiddag och tvårätters-supé serveras vi på MS Romantika på inresan och utresan.

Dag 1 Gävle-Stocholm 18 mil
MS Romantika
Vår reseledare som följer med på resan hälsar er välkomna i bussen på vägen mot Värtahamnen. Vi checkar in på Ro-mantika och har ett bord bokat åt oss 16.30 i àla Carte restaurangen. Där får vi njuta av en tvårätters-supé medan båten lägger ut och avgår mot Riga.

Dag 2 – Riga
Frukost serveras ombord innan vi når hamnen kl. 11.00.
Utanför MS Romantika står bussen och väntar på oss. Med oss på resan har vi nu en svensktalande guide som ger oss en guidad rundtur i staden innan vi tar oss vidare till Tallink Riga Hotell för in-ackordering på våra rum. På kvällen serveras vi en trerätters mid-dag i restaurangen

Dag 3 – Riga
Frukost serveras på hotellet.
Under dagen kommer vi att göra ett be-sök på Aldaris bryggeri och ölmuseum. Vi kommer både få en rundvisning på plats samt en liten ölprovning av den inhemska brygden.
På kvällen serveras vi åter en tre-ättersmiddag på hotellets restaurang

Dag 4 Hemresa
Frukost serveras på hotellet. Vi har en hel dag kvar i Riga innan båten avgår hemåt igen.
Vi checkar in på båten innan 16.30 och en timme senare avgår den från ham-nen. Då sitter vi redan i àla Carte restau-rangen och äter vår fjärde middag till-sammans. Där serveras vi en två-rätterssupé med kött eller fisk som ni valt redan i bokningen för både ut och hemresan. Till supén serveras 2 glas vin eller öl samt kaffe med avec efter maten.

Dag 5 Vi ankommer till hemorten.

Status:
Fullt

Powered by Travelize