Whisky i Skottland - 4 oktober

-Packa regnkläderna älskling!
-Va? Det är ju blå himmel och sol?
-Vi ska till Skottland!

Ska man åka till Skottland så bör man förbereda sig för regn. Men det gör inget, vi kommer nämligen spendera en hel del tid inomhus. Vi besöker 3 stycken whiskydestillerier, 1 ölbryggeri och ett tunnbinderi. Förutom öl & whisky tittar vi även in på Blair Castle som tillhör klanen Murray. Vi kommer få både känna och klämma, och lukta och smaka. 

Johan Palmborg är vår reseledare han driver Forsbacka Wärdhus och håller i whiskyprovningar på just Forsbacka Wärdshus. Johan har besökt Skottland massor med gånger, men ni får fråga honom om ni vill veta exakt hur många. Intressant med Johans besök i Skottland är att det handlar alltid om just whisky. Han går till ett destilleri och knackar på, om ingen öppnar så sitter han kvar på farstutrappan och väntar tills någon öppnar.
Under resans gång kommer ni att få lära er allt om Angel- och Devil- share, varför Skottlands kostigar är extra kringelkrokiga, vad utrycket monkey shoulder syftar på, varför whiskyn fraktas under marken innan den är färdig, hur länge en whisky kan ligga på fat och mycket mer.

Ett måste är att äta en Haggis. Johan har bra koll på Haggis också. Han kan hjälpa dig att beställa på rätt ställe.

Resan till Skottland börjar med buss från Sandviken och Gävle och vidare till Arlanda. Härifrån tar vi flyg till Edinburgh som är en otroligt intressant stad. Vi checkar in för en natt på hotell, får en guidad tur med bussen och därefter ges möjlighet att utforska Edinburgh på egen hand.

Vi checkar ut, reser norrut i buss genom ett höstklätt Skottland och stannar för 3 nätter i Nethy Bridge. Under den tiden hinner vi besöka, Tomatin Destillery,
MacAllan Distillery, ett tunnbinderi, ett ölbryggeri som heter Cairngorm Brewery och även Cairngorm Railway. Cairngorm Railway är en bergsbana upp i bergen för en otrolig utsikt. Dessutom stannar vi till vid Blair Castle och besöker The Duke of Athols familjegods.
Sista dagen gör vi ett sista destilleribesök innan vi flyger hemåt.
Vi flyger från Aberdeen med en mellanlandning i London innan vi når Arlanda. 

Pris fr.
10 995:-
Dagar:5
Buss- och flygresor, samtliga utflykter och guidade turer enligt program, halvpension samt reseledarens tjänster.
Transportsätt:Buss & Flyg
Boka resa

Bra att veta

Måltider: Halvpension
Vi reser med: Flyg & Buss
Valuta: Pund
Resehandlingar: Pass
El: Ta med adapter

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
4/10Buss & FlygWhisky i Skottland - 4 oktoberMer än 810 995:-Boka

Powered by Travelize