026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Carmen

George Bizets föreställning på Kungliga Operan

Ta chansen att följa med  på en dagstur till Stockholm och få möjligheten att få en guidad tur i kungliga operan.  Njuta av en två rätters middag med besök av Bo Aurehl som berättar om föreställningen Carmen.  Dagen avslutas sedan med föreställningen Carmen i kungliga operan.

Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José. Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan. En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.
 

Program
Resan går till Stockholm för ett besök på kungliga operan och föreställningen Carmen har avresedatum den 2 mars kl.11.30 Sandviken, kl. 11.45 Valbo och kl.12.00 från Gävle.
I Stockholm börjar vi kl. 15.00 med en visning av kungliga operan.
 Kungliga operan är Sveriges nationalscen för opera och balett/modern dans med ursprung från 1773.
Efter visningen av kungliga operan serveras tvårätters middag på Scandic no 53. Där kommer även Bo Aurehl på besök och han kommer under middagen berätta om föreställningen ”Carmen”.
Bo Aurehl är en svensk musikprocent, dirigent, musikpedagog skribent och konserthuschef. Han var under åren 1987-1988 kormästare vid Malmö Opera. 2005 grundade han Stockholms Singers. Sedan 1993 driver han  företaget Habanera.
Efter tvårättersmiddagen med introduktion av Bo Aurehl väntas Bizets opera ”Carmen” på Kungliga Operan  kl.19.00. 
Efter Föreställningen går bussen hem mot Gävle igen.  Vi beräknar vara hemma vid midnatt.
 

Boka din resa

Carmen

Datum
2 mars
Reslängd
1 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
1995 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål