026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Dataskyddspolicy (GDPR)

Dataskyddspolicy för VS & Perssons Bussar AB
Personuppgiftsansvarig
Personuppgiftsansvarig är VS & Perssons Bussar AB (556313-3395). Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Skyddet är även lagreglerat i Personuppgiftslagen som ersätts av Dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) den 25 maj 2018. Nedan kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du vill kontakta oss gör du det på:
VS & Perssons Bussar AB
Valbovägen 177
818 33 Valbo
Telefon 026-12 00 00
E-post info@vsperssons.se
 
Vilka personuppgifter som samlas in
Personuppgifter som kommer att behandlas inkluderar, men är inte begränsat till, namn, adress, postnr, ort, e-postadress, telefonnummer. Där det för resan krävs även födelsedata, kön, passnummer, nationalitet, platsönskemål, destination, anhörig, medresenär.
Vi kan även komma att behandla önskemål om specialkost eller särskild information från dig om ditt hälsotillstånd inför resan relevant för att kunna fullgöra resan.
Personuppgifterna lämnar du själv i samband med beställning av resa, beställning av broschyr eller nyhetsbrev, via telefon via beställning hos våra återförsäljare eller vid besök hos oss.
Vi behandlar även besöksinformation i våra digitala kanaler där IP-adress, Operativsystem, Webbläsare, Skärmupplösning, Besökt webbsida och Från vilken webbsida som Ni länkades in till oss samlas in. Denna information anonymiseras och är ej knuten till Er personligen.
 
Ändamål med personuppgiftsbehandlingen
Vi hanterar dina personuppgifter för att:
fullgöra våra åtaganden i beställda resor och tilläggsprodukter
identifiera dig som resenär
uppfylla förpliktelser enligt lagar och förordningar
hantera frågor och klagomål
upptäcka och förhindra bedrägerier
marknadsföra våra tjänster och produkter, t ex via e-post och sms
ta fram statistik över inköp av resor och varor, i syfte att förbättra våra tjänster
 
Du kan när som helst avregistrera dig från marknadsföring t ex genom länk i nyhetsbrev.
Genom att lämna uppgifter om ditt hälsotillstånd samtycker du till att vi behandlar denna personuppgift i syfte att tillhandahålla den resa, annan tjänst och/eller produkt som du beställt. Uppgifter om hälsotillstånd används aldrig för statistik, marknadsanalyser eller marknadsföring.
 
Lagring av personuppgifter
Vi lagrar personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen ovan. Normalt lagrar vi dina personuppgifter i 2 år från det att din senaste resa genomförts eller från det att du haft kontakt med oss i övrigt. När du anmält dig till att få nyhetsbrev och erbjudanden från oss sparar vi dina uppgifter tills vidare. Du kan när som helst enkelt via länk i nyhetsbrev eller genom att kontakta oss på adress enligt ovan avanmäla dig och få alla dina uppgifter borttagna.
I vissa fall kan vi behöva lagra uppgifter under längre tid när det krävs av lag (t ex bokföringslag) eller vid t ex reklamation.
 
Vilka som kan komma att behandla personuppgifterna
Dina personuppgifter behandlas av vår personal samt av våra samarbetspartners för systemtjänster och administrativa tjänster med vilka vi har avtal om skydd av personuppgifter, personuppgiftsbiträdesavtal.
Dina personuppgifter kan även komma att behandlas inom resebranschen, t ex av flygbolag, bussbolag, hotell och lokala samarbetspartners på resmålet. Endast nödvändig information lämnas vid varje sådant tillfälle.
 
Behandling av personuppgifter i länder utanför EU och EES
Beroende på var ditt resmål är beläget och vilka samarbetspartners som används kan dina personuppgifter komma att behandlas utanför EU och EES. Även om slutmålet för en resa är inom EU / EES kan t ex transportbolag och hotell vara baserade utanför EU / EES. Endast den information som behövs för genomförande av resan och andra tjänster lämnas till samarbetspartners.
Genom att lämna dina personuppgifter till oss samtycker du till att vi behandlar personuppgifter utanför EU och EES och är medveten om att lagstiftning för skydd av personuppgifter kan vara lägre än inom EU och EES.
 
Dina rättigheter till uppgifter om dig.
Du har rätten att, när som helst, återkalla ditt samtycke till att vi behandlar de uppgifter som du har lämnat till oss.
Detta innebär att du också kan begära rättning eller radering av dina personuppgifter. En sådan begäran görs skriftligen till oss. Dina uppgifter kommer då att vara korrigerade eller raderade inom en månads tid. Om du har en aktuell resa som inte är genomförd eller avslutad, eller har en pågående reklamation eller liknande kommer uppgifterna raderas inom en månad efter detta slutförts.
Du kan med ditt lösenord och e-post logga in på Min Sida och se personuppgifter vi lagrar om dig och dina resor. Du kan där även rätta och uppdatera uppgifter. Du kan även kontakta oss med en underskriven begäran om att få tillgång till den registrerade information som vi har om dig, vilket vi kommer att lämna inom en månad till din folkbokföringsadress.
 
Vill du veta mer om Dataskyddsförordningen (GDPR)? 
På datainspektionens webbplats, datainspektionen.se, finns mer information om dataskyddsförordningen (GDPR).