026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Haapsalu & Dagö

Möt de Estlandssvenska seniorerna i Estland

Haapsalu är en stad i Estland som har en historia tillbaka till 1263 men fick inte sina stadsrättigheter förrän 1279. Den katolske biskopen valde Haapsalu som högsäte för Wiek och Ösel. Efter den andra hälften av 1200-talet hade man färdigställt biskopskatedralen.

I Haapsalu levde även Ilon Wikland sina barndomsår, Astrid Lindgrens illustratör, så här finns hennes museum och förebilden till Mattisborgen reser sig mitt i staden. Vi besöker förutom dessa två platser de svenskestniska kaffetanterna på Dagö, Aiboland, tsarens bevarade tågperong, estlandsvenska museet i Haapsalu och Haava Talu, en av Estlands vackraste trädgårdar.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Juli

Vi reser med vår buss från Sandviken-Gävle i lunchtid och räknar med att vara framme vid Värtahamnen, Tallink Siljas terminal, omkring k. 15.30 17:00 avgår fartyget mot Estland och vi äter en välkomstmiddag ombord vid avgång. PÅ källen bjuds det på underhållning och show ombord.

Dag 2 | Juli

Dag 2 Sjöfrukost serveras innan vi ankommer til Tallinn. Vi samlas på bussparkeringen där vår guide väntar för avfärd mot Haapsalu. omkring kl. 12:00 når i Haapsalu och gör en guidad promenad i stan. Lunch äter vi i vackra i Kuursaal. Efter lunch besöker vi Aiboland museum och Illon Wiklands museum innan vi checkar in på vårt hotell Fru Mare Hotel Fri tid och middag på hotell.

Dag 3 | Juli

Frukost serveras på hotellet 10:00 Ger vi oss iväg till Dagö med buss och färja. Här väntar flera spännande stopp, bland annat Kassari yllefabrik. 13:00 njuter vi av en god  Lunchbuffé i Sõru vid kusten och efter lunch kommer vi att  träffa seniorer (kaffetanterna)  från Dagö och fyren Köpu. 17:30 avgår färjan åter till Haap
salu. På kvällen besöker vi Taksi Pub för en gemensam middag.

Dag 4 | Juli

När vi vaknar och tittar ut har vi Stockholms skärgårds vackra miljö utanför. Är det fint väder ser vi det extra bra från utomhusdäck. Sjöfrukost äter vi i Grand Buffé när vi önskar. Kl. 10.15 når vi Värtahamnen. med buss tar vi oss tillbaka hemåt igen. 
Haapsalu 
Boka din resa till

Haapsalu & Dagö

Datum
2021
Reslängd
4 dagar
Transport
Buss & Båt
Pris fr.
 sek
Bokningen
öppnar snart
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål