026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Mina resor | Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Holland

Uppfinnare av den orangefärgade moroten och världsmästare på tulpanerLäs mer

Tulpanen har sitt ursprung i Centralasien och var hovblomma i Osmanska riket. På 1500-talet kom tulpanen till Europa med hjälp av resande som hade varit i Orienten.

Den första dokumenterade tulpanen i Europa är från 1559, det var inte i Holland utan närmare bestämt Tyskland.
Mycket har hänt sedan 1500-talet. Delfts ölbryggerier har brunnit ned och vuxit upp igen som porslinsfabriker. Tulpanen har gått från att vara en överklassblomma till en helt vanlig, men lika fantastiskt vacker, blomma med sin självklara plats i alla hushåll.
​​​​​​​
Under vår resa till Holland tittar vi bland annat på tulpaner i Aalsmeer, besöker Delft för sin porslinshistoria, gör en utflykt till fiskebyn Volendam och mycket mycket mer.
  • amsterdamkanal
  • hollandblommor
  • volendamholland
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 15 april

Gävle - Göteborg, 55 mil
Resan startar i Gävle kl. 07.00 Efter vår resväg gör vi sedvan­liga stopp för fika och lunch. Vi beräknar att vara i Göteborg vid 17-tiden. I Göteborg väntar Stena Lines färja för nattresa mot Kiel. Vi installerar oss i våra hytter och äter en gemensam middag ombord. Färjan avgår kl 18.45 från Göteborg.

Dag 2 | 16 april

Kiel - Amsterdam, 50 mil
Frukost serveras ombord innan ankomst till Kiel. Färden fortsät­ter med buss längs Autobahn genom Tyskland mot Holland. Efter vägen gör vi stopp för lunch innan vi far vidare till Amsterdam. Väl i Amsterdam checkar vi in och äter en gemensam middag på Corendon Village Hotell.

Dag 3 | 17 april

Amsterdam
Vi intar frukost på hotellet. Under dagen gör vi en utflykt till Volendam, en gammal fis­keby med tradition, där vi bland annat besöker en osttillverkare och träskomakare. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 4 | 18 april

Lisse - Haag, 3 mil (utflykt)
På förmiddagen gör vi ett besök på Keukenhof, Hollands mest berömda bloms­terpark. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner. Parken drar många be­sökare under de två månader som den har öppet varje år. Därefter åker vi till pors­linsfabriken i Delft. Här ser vi tillverkningen av porslinet och vi får även möjlighet att inhandla något om så önskas. Under eftermidda­gen besöker vi även Madurodam som är ett Holland i miniatyr. Staden är byggd i skala 1:25 uppbyggt som exakta miniatyr­kopior in i minsta detalj, om­givna av trädgårdsanläggningar. Varje år besöker cirka 100 000 turister museet, museet har fun­nits sedan 1952. Middag och logi på vårt hotell i Amsterdam.

Dag 5 | 19 april

Amsterdam – Groningen, 20 mil
Vi börjar dagen med frukost på hotellet, därefter går vi på blomsterauktion i Aalsmeer som är centrum för snittblommor. Vi får även en stunds fri tid i Amsterdam innan vi gör en tur med båt för att beskåda den holländ­ska huvudstaden från kanalper­spektivet. Båtturen tar ca en timme och vi blir avsläppta utan­för diamantsliperiet Gassan Diamonds. Därefter reser vi mot Groningen. Under vår färd stannar vi vid Afsluitdijk, den 32 km långa vallen med bilväg som skyddar Zuiderzee från Nordsjön och möjliggör landvinning under havsytan. Middag och logi på hotell Mercure Martinplaza i Groningen.

Dag 6 | 20 april

Groningen - Kiel, 40 mil
Tidig frukost på hotellet innan vi kliver ombord på bussen för färd mot Kiel där färjan väntar. Kan­ske hinner vi handla något efter vägen, vi stannar för lunch och fikaraster på vår väg till Kiel. Kl 18.45 avgår Stena Line mot Gö­teborg. Middag och logi ombord.

Dag 7 | 21 april

Göteborg - Gävle, 55 mil
Frukost ombord. Vi kommer till Göteborg kl 09.15 och tar där åter plats i bussen för resa genom Sverige. Vi stannar för fikaraster, lunchrast och kanske en kort rast bara för att sträcka på benen. Åter i Gävletrakten ca kl 19.00.
Boka din resa till

Ett blommigt Holland

Datum
​​​​​​​15 april
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
8 595 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål