026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Kroatien - Rovinj

I denna vackra idyll både bor och njuter vi - i hela 8 dagarLäs mer

Välkommen med till ett av Rovinjs absolut vackraste hotell. Runt omkring hotellet kan du vandra i den lummiga, parkliknande trädgården, slå dig ner vid poolområdet eller vid hotellets egna badvik med klapperstensstrand.

Hotell Eden med sina fyrstjärnor är beläget ca 1,5 kilometer från centrum, har både inomhus- och utomhuspooler, SPA, gym, egna tennisbanor, cykel– och promenadleder och på hotellet finns uthyrning av cyklar. I denna vackra idyll - som får toppbetyg av tidigare gäster och ligger lugnt med gångavstånd till serveringar, shopping och Rovinjs gamla stad -  bor och njuter vi i 8 dagar. Några dagar gör vi utflykter och sightseeing och några dagar ligger helt fri att bara njuta, upptäcka, shoppa, äta gott och uppleva Kroatien på egen hand eller ihop med vår reseledare på plats.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Måndag 14 oktober

Vi startar resan med buss från Sandviken 08.30 Valbo 08.45 och Gävle 09.00 som tar er mot Arlanda och Kroatien. Vid ankomst i Kroatien och Pula så väntar transfer som tar oss till 4* hotell Eden där ni checkar in och gör er hemmastadda för att sedan avnjuta en god välkomstmiddag  tillsammans.
På hotell Eden kommer vi bo under hela veckan och vi är väl omhändertagna i den lyxiga miljön, med moderna ljusa dubbelrum och fräscha badrum, fri wifi och AC. Här finns Wellness SPA med inomhuspooler och fler skönhetsfaciliteter, gym, sportfaciliteter som tennisbanor, privat strand och fina grönområden.

Dag 2 | Tisdag 15 oktober

Börjar vi morgonen med frukostbuffé . Efter frukosten gör vi en guidad tur och sightseeing i Rovinj.  Mitt på dagen gör vi en båttur till Lim Fjord. Det blir en avslappnande och vacker tur i Rovinj-området för en blick av omgivningen och öarna ur ett annorlunda perspektiv. Limbuktens sjö är ca 10 km lång, 30 meter djup och 600 meter bred vid den bredaste delen. Mäktiga branta bergsbackar på båda sidor av sjön som når upp till 100 meter på vissa ställen. För den som önskar finns chansen till ett uppfriskande dopp i havet när båten gör ett stopp. 
Senare mot kvällen intar vi ännu en trevlig  middag i hotellets restaurang.

Dag 3 | Onsdag 16 oktober

Frukost buffé. Fri dag med valfria aktiviteter. Passa på att utforska Rovinj på egen hand, bara slappa vid poolen eller stranden. Middagsbuffé serveras på kvällen i hotellets restaurang.
 

Dag 4 | Torsdag 17 oktober

Efter att vi njutit av morgonens frukost så möter guiden upp oss och tar med oss till Rovinjhamnen där en båt som ska ta oss till Motovon.
Väl framme i Motovon kommer vi att uppleva och besöka den charmiga gamla medeltida staden som bjuder på en riktigt vacker utsikt över Mirnafloden.
 Därefter tar vi oss vidare till en tryffelproducent som personligen guidar och visar oss hur tryffelprocess och tryffeljakt går till. Utvinningen av tryffeln är en upplevelse för sig oavsett om man gillar tryfflar!eller inte! Vi avnjuter även en god lunch på plats och självklart kommer vi att få provsmaka tryfflar av olika slag. På tillbakaturen till Rovinj så kommer vi att fortsätta kittla smaklökarna genom att stanna till för en vinprovning. Vi får avsmaka istriska viner som är framställt av en av de bästa producenterna i trakten.
Middagsbuffé äter vi på hotellet när vi är åter.

Dag 5 | Fredag 18 oktober

Fri dag att göra vad som faller er i smaken. På kvällen serveras åter välsmakande middagsbuffé på hotellet.

Dag 6 | Lördag 19 oktober

Efter frukost så kommer bussen och plockar upp oss tillsammans med reseguiden som än en gång kommer ta oss med på en sightseeingtur, denna gång till staden Pula, en stad med gammal prägel och romerska monument.
Nu kliver vi långt tillbaka i tiden med ett besök på Pula arenan, detta är landmärket i denna antika stad, där gladiatorer en gång regerade. Upptäck 2000 års amfiteater-historia och en av de mest populära sevärdheterna i Kroatien. Efter rundturen tar vi oss  till den lilla staden Vodnjan där vi åter kommer få en smakfull upplevelse. Kanske har du funderat hur det faktiskt går till med en äkta tillverkning av istriska prosciutto? Här får vi ta del av hela produktionsprocessen samtidigt som vi får testa den unika smaken kombinerat med ett glas lokalproducerat vitt vin.
Vi tar oss nu vidare till Bale där vi fortsätter i matkulturens spår och får bevittna produktionsprocessen av den extra syrliga jungfru-olja från Istriens kvalité har infirats sedan romersk tid. Vi får möjlighet att smaka på fler olika typer av olivoljor samt bjuds det på mellanmål ihop med lokalt vin.
På hotellet dukas ännu en kväll upp en Middagsbuffé  åt oss.

Dag 7 | Söndag 20 oktober

Frukostbuffé kan avnjutas i lugn och ro. Den här dagen har vi inga utflykter eller besök inbokat.  En perfekt dag att kanske shoppa något minne med hem, passar på att njuta av SPA, ta en cyleltur eller åka på utflykt på egen hand. 
Vi äter en sista trevlig avslutningsmiddag på hotellet och summerar veckan som varit. 

Dag 8 | Måndag 21 oktober

Sista frukostbuffén serveras innan hemresan. Transfern hämtar upp oss vid Hotell Eden och tar oss till Zagreb Airport där vi sedan åker vidare mot Vienna och gör ett stopp med flygbyte innan vi når Arlanda igen. VS & Perssons Buss väntar på oss utanför flygplatsen och tar oss bekvämt hemåt igen. Kanske trötta men nöjda når vi Gävle sent på kvällen och vi tror att du snart känner att Kroatiens romantiska gamla stad med smala gränder, gästvänliga människor, goda mat och fina viner kommer att locka dig tillbaka fler gånger.
Boka din resa till

Kroatien - Rovinj

Datum
​​​​​​​14 oktober
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
12 995 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål