026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Kuba

Lev livet i takt till salsa- & rumbarytmer!

Det är över 50 år sedan revolutionen ägde rum, men inom många områden har tiden stått stilla.... Vill du möta det Kuba vi känner till idag är det nu du ska resa! Klockan klämtar för Kuba!  

På denna resa upplever vi Kuba på bästa sätt - tillsammans med vår Kubaspecialist som har varit på Kuba över 60 gånger.
Vi lär känna Havanna, som är en magisk och färgstark huvudstad full av liv och nöjen. Ett fantastiskt inslag är de fina amerikanarna – riktiga juveler för bilälskare.

Vi hinner också med Trinidad de Cuba - kanske landets vackraste kolonialstad. Kuba är annorlunda. Här lever man livet i takt till salsa- och rumbarytmer. Prova det du också!

Kuba är ett land med fantastisk historia, fängslande kultur, vackra och härliga badstränder - salsa, rom och cigarrer!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 13 februari

Avresa från Sandviken/Gävle vid 5-tiden på morgonen. Flyget går kl 09.35 från Arlanda, vi mellanlandar i Amsterdam och landar i Havanna kl 17.15 lokal tid (23.15 svensk tid). Transfer till vårt hotell Presidente för incheckning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 | 14 februari

På morgonen träffas vi för ett välkomstmöte för att ta del av praktisk information om resan. Vi lär känna våra medresenärer innan vi ger oss ut i Havanna där äventyret börjar. Resten av dagen spenderar vi i Havannas
historiska hjärta ”Habana Vieja”. Hela stadsdelen blev utnämnd till världskulturarv av UNESCO 1982. Intrycken från gamla Havanna blir starka. Vi beundrar katedralen med sin vackra barockfasad och Plaza del Armas med
sina historiska byggnader.
Vi pausar och äter en trevlig gemensam lunch, innan vi fortsätter till Havana Club Rom museum. Här får vi en guidad visning och lära oss allt om romens historia på Kuba. Självklart får vi också smaka! Under eftermiddagen finns det lite tid att smälta alla intryck från denna underbara stad!
Lunch inkl. dryck ingår. Middag ej inkluderat.

Dag 3 | 15 februari

På förmiddagen tar vi oss med minibuss till Ernest Hemingways hus i San Francisco de Paula strax utanför Havanna. Här bodde Hemingway i flera år tillsammans med sin sista fru. Efter författarens död överläts huset i stort
sett intakt, till det kubanska folket som museum. Idag är det en mycket speciell upplevelse att besöka huset, all inredning Alla hans böcker och kläder finns kvar – precis som om han skulle komma tillbaka vilket ögonblick som helst. Här hade han storfrämmande av de skådespelare som hade huvudroller i de filmer som baserades på hans berömda romaner.

Vi vandrar runt i den vackra trädgården, där även båten ”Pilar” och hundkyrkogården ligger kvar. Vi fortsätter turen till den lilla charmiga fiskebyn
Cojimar. Det var här som Hemingway hade sin båt, vars skipper Gregorio Fuentes utgör förebilden för fiskaren Santiago i ”Den gamle och Havet”.

I Cojimar finns en bronsbyst uppställd av den kände författaren. Vi äter
lunch på den berömda fiskrestaurangen La Terraza med utsikt över havet. Fisksoppan och paellan lär ha funnits på menyn sedan 1925. Vi avslutar vår Hemingway-dag på Hotel Ambus Mundos, rum 511, där Hemingway började skriva romanen ”Klockan klämtar för dig”. Vi avslutar turen med en god gemensam middag på Hemingways stamställe ”La Bodeguita del medio”.

Dag 4 | 16 februari

Idag blir det busssrundtur i till Havannas olika stadsdelar med besök på bl.a. Hotel Nacional, Plaza de la Revolucion, Malecón, Cementerio Cristóbal Colón, Callejon de Hamel m.m. Vi ser också Capitolio, den gamla regeringsbyggnaden. Vi avslutar rundturen på en av Havannas stora cigarrfabriker. Här får vi lära oss allt om det ärofyllda hantverksyrket – ”torcedor” eller cigarrullare. Kuba är
världens näst största tillverkare av cigarrer efter Dominikanska Republiken.

För de som önskar avslutas turen vid den stora hantverksmarknaden. Intressanta varor är t ex smycken gjorda av lokala material som trä, terrakotta, och olika frön. Finns också kubanska musikinstrument, papiermaché-föremål i dekorativa starka färger och mönster samt fantastiska målningar.

Dag 5 | 17 februari

Idag ringer väckarklockan tidigt! Denna dag väntar en fantastisk naturupplevelse med buss till Viñales/Pinar del Rio, en provins i västra Kuba som är känd för sina tobaksplantager och för sin tillverkning av landets bästa
cigarrer. Vi besöker Viñalesdalen som finns med på Unescos världsarvslista.

Dalen är storslagen, med ett kuperat landskap som har rik flora och fauna. Vi börjar dagen med ett besök hos en Veguero – tobaksbonde där vi får se hans odlingar och torkhus. Vi äter en god lant lunch på den omtalade gården San Vincente. Vi åker upp på en härlig utsiktsplats och ser de gigantiska och sockertoppsformade karstformationerna, som liknar vaktposter, där de reser sig över majs- och tobaksfälten. Vi återvänder till Havanna under tidig kväll.

Dag 6 | 18 februari

Efter en stärkande frukost packar vi väskan för att ta oss till Trinidad, ca 35 mil. På vägen hinner vi med ett spännande besök vid den omtalade Grisbukten och den vackra grottan Cuevas de los peces. Självklart ges tid för ett dopp för de som önskar. Lunch äter vi i Nationalparken Caleta Buena. Nästa stopp gör vi i Cienfuegos, Kubas tredje största stad och en av landets viktigaste hamnstäder. Staden är även kallad ”Söderns pärla”. Trinidad skattas av många Kuba-kännare som den vackraste staden på ön. Trinidad är främst känd för att vara en av de bäst bevarade koloniala städerna i världen och har utsetts till ett UNESCO världsarv. Staden ligger vid foten av Sierra Del Escambray, och endast 12 kilometer från Playa Ancón, som anses vara den vackraste stranden på södra
Kuba. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt trevliga strandhotell och njuter av all-inclusive, lata dagar och härlig underhållning.

Dag 7 | 19 februari

Under förmiddagen åker vi in till Trinidad och flanerar på de pittoreska kullerstensgatorna, kantade av pastellfärgade palats och fönsterbalustrader, som tar dig tillbaka till en förgången tidsepok. Att strosa runt i Trinidad, Kubas
pärla, är som att besöka ett museum. Staden grundades på 1500-talet för att hedra den heliga treenigheten. Vi unnar oss en stunds vila på baren La Canchánchara. Här provar vi den lokala romdrinken med honung, till tonerna
av levande musik. Efter det utforskar vi det vackra och charmiga Trinidad på egen hand. Marknaden i Trinidad, nära det centrala torget, är ett bra ställe att köpa brodera de tyger. Vi åker tillbaka till vårt hotell för lunch, sol och strand! Stadsrundtur på förmiddagen.

Dag 8 | 20 februari

Vi gör en förmiddagstur på landet till den så kallade sockerrörsdalen för att möta de kubanska cowboys ”Gua-jiros”, som driver boskapen över de vidsträckta markerna. En historisk tillbakablick berättar om Kuba, som världens ledande sockerproducent och lär oss mer om hur slavarna levde på Kuba från 1600 - 1800-tal. 

Dag 9 | 21 februari

På morgonen åker vi mot Varadero via staden Santa Clara. I Santa Clara passar vi på att äta lunch samt tittar på revolutionären Che Guevara's mausoleum. Vi checkar in på all inclusive hotell i Varadero och ser fram emot ett par härliga dagar med sol och bad. 

Dag 10-11 | 22-23 februari

Fria dagar i Varadero.

Dag 12 | 24 februari

Hemresedag. Efter att vi har ätit lunch är det dags att åka till flygplatsen för att resa hemåt. Kl 20.55 avgår flyget från Havanna.

Dag 13 | 25 februari

Vi mellanlandar i Paris innan vi slutligen landar på Arlanda kl 17.30. Åter i Gävle/Sandviken vid 20-tiden.
Boka din resa till

Kuba - våren 2020

Datum
Februari 2020
Reslängd
13 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
33.900 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål