026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Madeira - Blommornas ö

8 dagar i subtropiskt landskap och behaglig temperatur

På Madeira är det en behaglig värme året om. I november ligger temperaturen omkring 22 grader och golfströmmen gör att havet är varmt och skönt. Klimatet är en bidragande del till det otroliga växt- och djurlivet på ön och Madeira är klassificerad på UNESCOs världsarvslista pågrund av just detta.  

Speciellt är Madeira känt för sina lagerträd. Den subbtropiska skog som idag finns naturligt på Madeira fanns runt medelhavet under teriärtiden men försvann nästan helt under tredje istiden. På Madeira och några få öar till i Mikronesien överlevde dock denna ursprungliga natur och lockar idag både blomster, natur- och fågelintresserade till ön, såväl som semesterfirare som trivs i den väldoftande och vackra naturen. 
Utöver den vackra naturliga miljön är Madeira platsen med fler vackra trädgårdar och många växter från Asien, Oceanien, Amerika och Afrika som blommar året om.
Vart du än tittar dig omkring kommer du oavsett att häpnas av Madeiras skönhet! Vackra stränder, mäktiga berg, hisnande vyer, mysiga städer och byar. Visserligen är madeira en mycket liten ö men den lämnar ingen dag utan nya upptäckter.
Följ med oss på en 8-dagars härlig drömresa till Madeira, vi bor i Funchal - staden som sträcker ut sig likt en amfiteater mot havet. Njut av öns beryktat goda grillspett av nötkött eller nyfångad fisk på restaurangerna i stan. Besök den myllrande marknaden Mercado dos lavradores som alltid säljer färska frukt, blommor och fisk eller svalka dig på någon av barerna efter de slingrande gatorna i stan med madeirabornas egna tips: Poncha, nationaldrycken gjord på citron, honung och rom.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program kommer snart

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.
Boka din resa till

Madeira

Datum
7 nov  2020
Reslängd
8 dagar
Transport
Flyg
Pris fr.

Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål