026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Möt våren i Makarska

En välkommnade & avkopplande miljö - Pomalo!

Möt våren och Pomalo i Kroatiens historiska och medelhavsvarma Makarska

Vi bor på 4****hotell Bluesund Berulia: Hotellet har ett bra läge mellan Baska Voda och Brela.  Från hotellet har vi en härlig utsikt över det  Adriatiska havet. Halvpension ingår på hotellet.
Vi kommer under våra åtta dagar på plats ha tid för både utflykter och avkoppling  - Pomalo – ett uttryck i Makarska för att varva ner och ta det lugnt, släpp bekymren och bara njut.

Vi kommer att besöka Split och Trogir, två städer som finns med på UNESCOS världsarvslista pågrund av sin mångåriga historia. Det är även här som skaparna till den populära TV-serien Games of Thrones har hittat majestätiska kulisser till sina scener.

Vi gör också ett heldagsbesök i Bol som är en av de äldsta städerna efter kusten. Staden är bland annat välkänd för sin otroligt vackra strand, Zlatni Rat, som räknas till en av de mest fotograferade stränderna i Kroatien. Förutom stranden ryms här också en mycket gammal stadskärna med gamla kyrkor,  gräddvita gränder och grönskande små trädgårdar. Alldeles bakom staden odlas oliver och vindruvor på de medelhavssoliga sluttningarna. På vår utflykt till Bol gör vi även en Fish-picknick, en lunchutflykt med båt och en vinprovning på en vingård som avslutning.

En av dagarna reser vi till Mostar, den historiska staden med speciell kultur. En av de stora sevärdheterna i Mostar är den karaktäristiska sagolika bron över den Adriatiskt blåa floden. Än idag är den historiska bron en liten gåta om uppförandet. Hur byggnadsställningarna restes, hur stenen transporterades från en sida till en annan, och hur byggnadsställningen höll under hela den långa byggperioden. Mostar anses vara en av de vackraste städerna i Kroatisen med dess gamla osmanska arkitektur och Österrikisk stil. I Mostars små souvenirshoppar och butiker kan du göra riktiga fynd.
 

Din resa i detalj

Dagsschema | Program 

Kommer inom kort!

Lördag 2 maj - Lördag 9 maj

Mostar​​​​​

Den karaktäristiska bron är en häpnadsveckande upplevelse både för sin konstruktion och skönhet. I Stadens smala gränder och kullerstensgator kan du passa på att shoppa souvenirer och göra speciella fynd.

Bol

Här växer oliver och vindruver efter de varma sluttningarna. Den lilla staden har gräddvita hus med terracottafärgade tak, och runt dem slingrar sig färgsprakande trädgårdar med blommor och träd. Mest känd är Bol ändå för sin strand Zlatni Rat. Denna anses som en av Kroatiens vackraste och mest fotograferade stränder och översatt till svenska betyder namnet den "Gyllene Udden". 
Boka din resa till

Makarska 

Datum
2 maj
Reslängd
8 dagar
Transport
Flyg
Pris fr.
12.895 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål