026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Paris

Bussresa 8 dagar avresa 25 augusti 

Upplev sensommaren i en av Europas mest fascinerande huvudstäder Paris. 

Staden är belägen vid floden Seine och har över 12 miljoner invånare. Denna historiska, romantiska och kulturella stad är en av världens mest besökta städer och innehåller fler av världens mest kända sevärdheter och historiska platser som Eiffeltornet, Champs-Elysées, Triumfbågen och Louvren för att nämna några. Men Paris är känt för så mycket mer! Här finns den goda maten, de trendiga modebutikena, de trevliga utecaféerna med stolarna vända utåt mot promenadstråken där du kan njuta av nybakade croissanter och stark espresso eller god ost och franskt vin. Här möts du av charmigt vackra hus och gator- och en stad där alla världens hörn möts på en och samma gång, en bred matkultur är ett kännetecken för Paris. 
I Paris stadskärna finner du mängder av butiker och restauranger men du hittar även stora vackra grönområden, små söta gränder med vinklade hus och otroligt fina byggnader och många gamla platser. 
Detta är en upplevelsresa från början till slut!
Utöver dagarna i Paris kör vi nämligen genom Frankrikes champagnedistrikt, Tysklands storstäder och vackra vägar. Vi övernattar efter vägen i Belgiens hamnstad Antwerpen och Tysklands vackra vindistrikt Rhüdesheim.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | tisdag 25 augusti

​​​​​​​Vi reser med buss genom Sverige, från Gävle ner till Trelleborg. Vi stannar efter vägen för möjlighet att köpa lunch samt kortare stopp för att sträcka på oss lite. På kvällen når vi Trelleborg och tar oss ombord på TT-Line som ska ta oss från Trelleborg till Travemunde under natten. Vi äter havsbuffé ombord och har tid för shopping och nöje för den som önskar innan vi somnar i våra hytter för natten. 

Dag 2 | onsdag 26 augusti 

När vi vaknar hinner vi njuta av sjöfrukosten innan vi går iland i Tyskland. Vi reser med Buss via Hamburg, Bremen och Münster vidare till Antwerpen i Belgien. Vi stannar efter vägen när det passar och får möjlighet att äta lunch. På kvällen når vi Belgien. Antwerpen är en hamn, industristad och huvudort i provinsen. Antwerpen grundades på 800 talet och är centrum för diamant tillverkning, på senare år även känd som modestad. Genom staden flyter floden Schelede som har varit viktig för stadens blomstrande handel. Här checkar vi in på Hotel Van der Valk med bra läge, bar, restaurang, SPA-avdelning och WiFi i hela byggnaden. På hotellets restaurang äter vi kvällens middag.

 Dag 3 | torsdag 27 augusti 

Efter frukost på hotellet reser vi vidare från Antwerpen och kommer fram till Paris på eftermiddagen. Vi bor centralt på Ibis Paris 17 clichy  i nya Batignolles-Montmartredistriktet. Hotellet har gym, pool, restaurang, bar, rökfria rum och wifi och här får vi trivsamt bo under hela vår vistelse i Paris. Vi har lite tid på kvällen att bekanta oss med närområdet och känna av en del av Paris puls eller ta ett dopp i hotellets pool innan vi serveras en 3-rättermeny på kvällen i hotellets restaurang.

Dag 4 | fredag 28 augusti

Vi serveras frukost på hotellet innan vi tillsammans med vår reseledare och lokala guide gör en fyra timmars sightseeing med buss i Paris. Vi får se Operan, Place de la Concorde, Champs-Elysées, Triumfbågen och naturligtvis den nyligen eldhärjade Notre-Dame. Efter rundturen släpps vi av på en central plats för shopping eller utflykter i Paris på egen hand eller tillsammans med vår reseledare. På kvällen äter vi middag på den franska restaurangen Cadet de Gascogne som ligger i Montmarte. om vädret tillåter så sitter vi kvar en stund på den mysiga uteserveringen där vi kan ta ett glas eller två. 

Dag 5 | lördag 29 augusti 

Efter dagens hotellfrukost planerar vi att se två av Paris populäraste sevärdheter. Vi tar tunnelbanan tillsammans med vår reseledare till Louvren, Frankrikes historiska palats och ett av världens mest besökta konstmuséer med ikoniska mästerverk som Rafael, Leonardo Da Vinci och Tizian. Här hänger bland annat Venus från Milo, Nike från Samothrake och Mona Lisa. Louvren byggdes från början som ett kungligt palats för Filip II August och öppnades som ett offentligt museum 1793. Idag förvaltas Louvren av den franska staten och museumet med den glasbyggda pyramiden som entré blev ännu mer besökt efter Dan Browns succéroman Da Vinci-koden 2003. (metro och entré ca 22 euro). När vi sett oss klart i konstmuseet tar vi oss vidare till ett som en gång i tiden varit världens högsta torn – Eiffeltornet. 
Det är totalt 324 meter högt och har 668 trappsteg upp bara till andra våningen. För den som vågar finns tid att på egen hand ta sig upp dit. (biljett till hiss eller trappa tillkommer) Varje år besöker över 6 miljoner turister Eiffeltornet. På andra våningen finns restaurang och souvenirshop och på tornets tredje våning som ligger 276 meter upp har du en fantastisk utsikt! Tänk på att från andra våningen och uppåt går det inte inte ta trapporna utan måste ta hissen av säkerhetsskäl och ibland är det lång kö för att ta sig dit upp. Dagen avslutas med en gemensam tre-rätters middag på en trevlig restaurang i Paris.

Dag 6 | söndag 30 augusti 

Vi packar ihop våra väskor för återresa och äter en sista frukost på hotellet här i Paris. Dagens resa kommer att vara vacker då vi reser över Frankrikes Champagnedistrikt vidare mot vinparadiset Rüdesheim am Rhein. Under resan stannar vi några gånger för att sträcka på benen, fotografera och möjlighet till lunch. Vi checkar in på fyrstjärniga Parkhotell under eftermiddag/kvällen och serveras där en god middag. Är kvällen varm rekommenderas att ta en promenad i närområdet eller slå sig ner en stund på hotellets solterass med vacker utsikt över Rhen.

Dag 7 | måndag 31 augusti 

Efter frukosten i Rüdesheim reser vi tillbaka till Travemunde för att ta nattfärjan tillbaka till Trelleborg. Vi äter middag ombord på TT-line och får tid för shopping om så önskas. 

Dag 8 | tisdag 1 september

På morgonen serveras sjöfrukost innan vi når Trelleborg. Från hamnen tar vi oss hemåt mot Gävle igen. Vi stannar för möjlighet till lunch och bensträckare efter vägen och når Gävle tidig kväll.

Boka din resa

Paris

Datum
25 augusti 
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & flyg
Pris fr.
9. 995 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål