026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Rüdesheim

Natursköna scenarier & vackra vinodlingarLäs mer

Vinresa till Rüdesheim tillhör de klassiska resmålen och är än idag populär.
 Många återvänder år efter år för att uppleva de vackra vinodlingarna som sträcker sig upp efter sluttningarna.

Den härliga stämningen utefter Drosselgasse och intagandet av de goda vinerna gör att man ständigt vill återvända.
Rüdesheim ligger i regionen Rheingau och munkarna upptäckte redan för hundratals år sedan, att klimatet här var mycket gynnsamt för vinodling.
För att komma närmare vinframställningen, kommer vi en dag att inte bara avsmaka lokalt producerade viner,utan också  bli bjudna på den måltid som vinplockarna intar i vinbergen under sitt arbete.För den intresserade brukar vi också vandra i vinbergen,så ta med oömma skor !
 
Vi gör även en tur med båt på Rhen från Rüdesheim till St: Goarshausen. Under resan får vi se vingårdar,borgar och slott samt uppleva den omfattande båttrafiken på Rhen. Från St: Goarshausen gör vi även en utflykt till den mytomspunna Loreleyklippan. Framför allt omskrevs den av den stora poeten Heinrich Heine. Berättelsen handlar om ett sagoväsendet Loreley,som satt uppe på klippan. Där kammade hon sitt gyllene hår och hon sjöng så vackert,att sjömännen på Rhen glömde de starka strömvirvlarna och de farliga klippreven,med följd att fartygen förliste och slogs i spillror .
Rüdesheims hjärta är den 3 meter breda Drosselgasse. Hit vallfärdar turister från hela världen, för att besöka de många världshusen som kantar gatan.Från världshusen och vinstugorna strömmar en gemytlig stämning, som smittar av sig på alla som rör sig på gatan. Här finnes levande musik och chans att prova de goda vinerna på världshusen. HÄR I HJÄRTAT AV RÜDESHEIM PÅ DROSSELGASSE  BOR VI !  Som  ett extra bonus är resan upplagd så att vi bor här både fredag och lördag kväll,då brukar stämningen vara som högst.
Atmosfären, de medeltida borgarna och de romantiska naturscenerierna samt de goda vinerna är några av förklaringarna
 varför så många återvänder hit till" Tysklands glada hörn "
  • rudesheim
  • rudesheim1
  • rudesheim3
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 10 september

Gävle - Trelleborg, 80 mil
Resan startar i Gävle och går via Sandviken, Hofors och Västerås. Resan fortsätter vidare söderut till Trelleborg där vi går ombord på TT- Lines färja. Middag ombord.

Dag 2 | 11 september

Travemünde - Rüdesheim, 62 mil
När vårt fartyg lägger till vid tysk mark så kör vi ut på autobahn, de fina, tyska motorvägarna. Vi passerar Hannover, Kassel, Frankfurt am Main och kommer framåt kvällen ner till vinstaden Rüdesheim. Här bor vi fyra nätter på det centralt belägna hotellet Lindenwirt som ligger direkt invid Drosselgasse som är hjärtat i staden. Vi får verkligen uppleva atmosfären i en av Tysklands stora vin- städer.

Dag 3 - 5 | 12-14 september

Rüdesheim
Vi har nu tre hela dagar i Rhenvinets huvudstad och naturligtvis kretsar mycket av det vi gör kring vin. Vi gör trevliga studiebesök och intressanta utflykter. En av dagarna gör vi en båtutflykt på Rhen. Från flodbåten ser vi de vackra vinodlingarna som sträcker sig upp efter sluttningarna och de gamla slotten som ligger på rad. Vi stiger av båten i St. Goarshausen för att besöka Loreleyklippan, en mytisk plats som vi känner igen från dikten av Heinrich Heine. Från klippan har vi en fantastisk utsikt över Rhendalen som är med på UNESCOs världsarvslista. Efter besöket tar vi bussen tillbaka till Rüdesheim.

En av dagarna beger vi oss ut på vinfälten och får en inblick i vinbondens arbete. Vi bjuds att delta i druvplockarnas lunch ute på fältet, så kom ihåg att ta med oömma skor. Rüdesheim är en helt fantastisk liten stad med ett folkliv som inte kan beskrivas, det måste ses! Vi kommer att ha tid till att ströva omkring bland vinstugorna på egen hand, både på dagar och nätter om vi orkar. Stämningen i staden är någonting alldeles extra.

Dag 6 | 15 september

Rüdesheim - Travemünde, 62 mil
Besöket i Rhenvinets huvudstad är över och vi börjar vår resa norrut. Vi kommer till Travemünde i god tid före färjans avgång och äter kvällens middag ombord. Butikerna har öppet och i baren är det dans för den som inte dansat sig trött i Rüdesheim.

Dag 7 | 16 september

Trelleborg - Gävle, 77 mil
Resans sista etapp blir med buss genom vårt vackra Sverige. Vi beräknar att vara tillbaka i Gävle tidig kväll.
Boka din resa till

En vinresa till Rüdesheim

Datum
10 september
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
8 990 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål