026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Mina resor | Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Rom, Sorrento & Pompeji

Samt Amalfikustens turkosa vatten och gula citronerLäs mer

En resa med storstadspuls och naturskönt landskap. Vi får ta del av fyra pärlor på sju dagar

Rom – Italiens hjärta
Vatikanstaten, Pantheon, Fontana di Trevi, Colosseum och Spanska trappan  är några exempel av den fantastiska arkitektur som går att uppleva i huvudstaden. Peterskyrkan tar emot 20 000 besökare varje dag – de flesta dagar om året. Vi gör en sightseeing genom staden på andra dagen och med en fridag dagen därpå har var och en möjlighet att göra de besök eller den shopping som önskas.

Pompeji – ett ögonblick av historien
Vesuvius sträcker sig 1 277 meter över havet och är fortfarande en aktiv vulkan. 79 e kr fick vulkanen ett utbrott efter 800 år av tystnad. Historien berättar om hur en hel stad begravdes under askan. Idag är staden utgrävd och öppen för oss att besöka. I Pompeji levde ett rikt och välutbildat folk och kvar finns mycket bevarat av livet, konsten och samhället som de levde i då. Ett besök i Pompeji kan inte beskrivas av den som inte har varit där och det går inte att förglömmas av de som varit där. En pärla på ett alldeles eget och annorlunda sätt.

Sorrento, Capri – i Axel Munthes hjärta
Med båt besöker vi Capri i Axel Munthes spår. Axel Munthe känner vi kanske främst som drottning Viktorias älskare, men han var även en skicklig läkare med ett stort hjärta och en stor förmögenhet. Han såg bland annat till att de fattiga fick gratis läkarvård under hans tid på Capri. Han engagerade sig även mycket för djurskyddsfrågor. Men Capri har mycket mer än det. Här finns vida stränder, lyxiga båtar, ljusa citronlundar och pittoreska små byar. Capris skönhet har gett många konstnärer inspiration och i det lilla parfymeriet på ön går det att handla väldoftande parfymer gjorda på äkta blommor.

Sorrento, Amalfikusten – små citroner gula
På ena sidan sträcker sig de höga gråa bergen upp mot himlen med citron- och druvodlingar klättrandes efter kanterna och på den andra sidan böljar det turkosgröna havet så långt du kan se. Av citronerna framställs den karaktäristiskt utsökta Limonchello. Amalfikusten beskrivs som en av jordens skönaste platser, något som Jackie Onassis skulle ha hållit med om redan på 60-talet. Keramik, handgjort papper och Limonchellon är, förutom sin bedårande skönhet, Amalfikustens specialitet.
​​​​​​​
Detta ingår i resan: 
Anslutning enligt tidtabell, flyg tur o retur, logi tre nätter på H10 Roma Cittá i Rom, fyra nätter på Hotel Central i Sorrento, 6 timmars stadsrundtur med svensktalande lokalguide i Rom, en fridag, besök på Pompeji med lokalguide och hörsnäckor, utflykt till Capri, båtresa, guidad tur, entré till Villa San Michele, rundresa längs Amalfikusten, halvpension.
  • amalfi
  • coloseum
  • romskyline
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dagsprogram

Vi flyger ner och besöker Rom, Sorrento, Pompeji och Amalfikusten.
Fullständigt dagsprogram kommer inom kort.
Boka din resa till

Rom, Sorrento, Pompeji & Amalfikusten

Datum
​​​​​​​Hösten 2019
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
13 990 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål