026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Rom, Sorrento & Pompeji

Samt Amalfikustens turkosa vatten och gula citronerLäs mer

En resa med storstadspuls och naturskönt landskap. Vi får ta del av fyra pärlor på sju dagar

Rom – Italiens hjärta
Vatikanstaten, Pantheon, Fontana di Trevi, Colosseum och Spanska trappan  är några exempel av den fantastiska arkitektur som går att uppleva i huvudstaden. Peterskyrkan tar emot 20 000 besökare varje dag – de flesta dagar om året. Vi gör en sightseeing genom staden på andra dagen och med en fridag dagen därpå har var och en möjlighet att göra de besök eller den shopping som önskas.

Pompeji – ett ögonblick av historien
Vesuvius sträcker sig 1 277 meter över havet och är fortfarande en aktiv vulkan. 79 e kr fick vulkanen ett utbrott efter 800 år av tystnad. Historien berättar om hur en hel stad begravdes under askan. Idag är staden utgrävd och öppen för oss att besöka. I Pompeji levde ett rikt och välutbildat folk och kvar finns mycket bevarat av livet, konsten och samhället som de levde i då. Ett besök i Pompeji kan inte beskrivas av den som inte har varit där och det går inte att förglömmas av de som varit där. En pärla på ett alldeles eget och annorlunda sätt.

Sorrento, Capri – i Axel Munthes hjärta
Med båt besöker vi Capri i Axel Munthes spår. Axel Munthe känner vi kanske främst som drottning Viktorias älskare, men han var även en skicklig läkare med ett stort hjärta och en stor förmögenhet. Han såg bland annat till att de fattiga fick gratis läkarvård under hans tid på Capri. Han engagerade sig även mycket för djurskyddsfrågor. Men Capri har mycket mer än det. Här finns vida stränder, lyxiga båtar, ljusa citronlundar och pittoreska små byar. Capris skönhet har gett många konstnärer inspiration och i det lilla parfymeriet på ön går det att handla väldoftande parfymer gjorda på äkta blommor.

Sorrento, Amalfikusten – små citroner gula
På ena sidan sträcker sig de höga gråa bergen upp mot himlen med citron- och druvodlingar klättrandes efter kanterna och på den andra sidan böljar det turkosgröna havet så långt du kan se. Av citronerna framställs den karaktäristiskt utsökta Limonchello. Amalfikusten beskrivs som en av jordens skönaste platser, något som Jackie Onassis skulle ha hållit med om redan på 60-talet. Keramik, handgjort papper och Limonchellon är, förutom sin bedårande skönhet, Amalfikustens specialitet.
​​​​​​​
Detta ingår i resan: 
Anslutning enligt tidtabell, flyg tur o retur, logi tre nätter på H10 Roma Cittá i Rom, fyra nätter på Hotel Central i Sorrento, 6 timmars stadsrundtur med svensktalande lokalguide i Rom, en fridag, besök på Pompeji med lokalguide och hörsnäckor, utflykt till Capri, båtresa, guidad tur, entré till Villa San Michele, rundresa längs Amalfikusten, halvpension.
  • amalfi
  • coloseum
  • romskyline
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Torsdag 17 oktober

Arlanda – Rom 
Avresa från Gävle kl. 04.20 för färd till Arlanda. Vårt flyg avgår kl. 08.40 med ankomst till Rom kl. 11.40. Vi flyger med SAS. På flygplatsen i Rom möter vår buss upp för transport till Hotel H10 Roma Cittá. Middag på hotellet. 

Dag 2 | Fredag 18 oktober

Heldags-sightseeing i Rom 
Frukost på hotellet. Guiden möter upp på hotellet för en heldagsguidning i Rom. Vi åker via bla. Peterskyrkan och Petersplatsen, Vatikanstaten och får höra berättas om dessa platser och om Påven och dess historia. Vi kommer att få se Spanska Trappan, där vi får kryssa mellan alla människor och njuta av folklivet, innan vi promenerar till Fontana di Trevi, där vi får slänga en slant och önska oss något. Vi kommer också att få se Pantheon, Roms äldsta tempel med sin enorma kupol. Vår buss tar oss tillbaka till hotellet. 
 Under eftermiddagen/kvällen blir det tid att upptäcka Rom på egen hand, kanske handla i affärerna utmed Via Condotti, en av Roms eleganta affärsgator. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 | Lördag 19 oktober

Fri dag i Rom 
Här är en hel dag, att efter intresse, utforska egna pärlor i Rom, kanske ett besök i Peterskyrkan, Vatikanstaten, Pantheon, något museum eller palats, Fontana di Trevi, kaféer och restauranger. Det här är några av alla sevärdheter och mysiga ställen att besöka. 
På kvällen träffas vi för gemensam middag. 

Dag 4 | Söndag 20 oktober

Rom - Pompeji – Sorrento 
Frukost på hotellet och utcheckning. Efter frukost lämnar vi Rom, ”den eviga staden”. Nya spännande upplevelser väntar! Med vår buss reser vi söderut mot Sorrento. Vi passerar Terracina och Neapel. Vi besöker Pompeji staden, som blev begravd vid ett vulkanutbrott år 79 e.Kr. ett av världens mest intressanta arkeologiska områden. Här får vi en perfekt bild av hur man levde det dagliga livet i en provinsstad i romerska riket. Tillfälle till lunch ges. Härifrån går färden vidare till Sorrento, en syditaliensk pärla, nära några av Italiens mest berömda sevärdheter. Sorrento stad bjuder på syditaliensk atmosfär, med vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala gränder. Vi bor på Hotel Central, ca 1 km från centrum. Middag på hotellet. 

Dag 5 | Måndag 21 oktober

Heldagstur till Capri 
Efter frukost hämtar vår buss oss för färd till hamnen, där båten väntar för vidare färd till Capri. Vi besöker huvudstaden Capri, åker med minibussar till Anacapri och Villa San Michele. Vi får höra och se hel del om Doktor Munthes liv här på solskensön. Under eftermiddagen återvänder vi till Sorrento och vårt hotell, med tid för lite vila, innan vi träffas för middag på hotellet. 

Dag 6 | Tisdag 22 oktober

Heldagsutflykt till Amalfikusten 
Frukost på hotellet. I dag skall vi ta en tur utmed Amalfikusten, en vacker kuststräcka med besök bl.a. i Amalfi eller Positano med sina pittoreska stadskärnor. Tid för lunch ges efter vägen. Vi avslutar dagen med middag på hotellet. 

Dag 7 | Onsdag 23 oktober

Sorrento 
Frukost på hotellet. Fri dag i Sorrento, som är en stad i italienska Kampanien, belägen på nordsidan av en udde, som avslutar Neapelbukten i söder. Sorrento har ca 16 500 invånare och ligger på en klippa, omgiven av doftande apelsin och citronlundar. Härifrån får man den mest imponerande utsikten över vulkanen Vesuvius och staden Neapel. Staden är sedan länge en känd badort, som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter.  

Dag 8 | Torsdag 24 oktober

Hemresa Sorrento - Rom - Arlanda - Gävle 
Vi börjar dagen med frukost. Därefter tar vår buss oss mot Rom och flygplatsen. Flyget beräknas avgå kl. 12.40 och landar på Arlanda kl. 15.50. Vi reser även åter med SAS och beräknar att vara i Gävle-trakten vid 18.30-tiden. 
Boka din resa till

Rom, Sorrento, Pompeji & Amalfikusten

Datum
​​​​​​​17 oktober
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
13 990 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål