026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Skottland

i TV-serien Outlanders fotspår

Serien Outlander har trollbundit sin publik under fyra säsonger.

Claire och hennes make Frank åker på smekmånad i Skottland strax efter andra världskrigets slut. När Claire besöker en stencirkel skickas hon tillbaka i tiden, till 1743. Hon kidnappas av klanen McKenzie och träffar Jamie Fraser vilket är starten på en hisnande resa bland jakobiter, klanvälden, kärlekshistorier och blodiga slag.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Söndag 18 oktober Avresa

Vi reser mot Arlanda med bussanslutning från Falun-Sandviken-Gävle-Uppsala. För resande från Västerås, Örebro eller andra platser som ej passeras på busslinjen möts vi på Arlanda terminal 5, 2 timmar innan avresa. Denna resa går parallellt med vår andra Skottslandsresa som har temat Skottland Whisky. Vi är en större grupp som checkar in på Arlanda tillsammans.
Vi flyger med direktflyg och landar i Edinburgh kl 08.45. Här väntar den buss som vi kommer att resa med under våra dagar på plats och vi startar med en guidad rundtur i Edinburh innan vi checkar in på hotellet. Kvällen är fri att utforska staden på egen hand, äta en bit mat eller besöka en pub.

Måndag 19 oktober

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och åker vi vidare med vår buss till Dunblane där vi 2 nätter kommer att övernatta på hotel Double Tree by Hilton Dunblane Hydro. Därefter åker vi vidare till den imponerande fästningen Doune Castle i närheten av Stirling som byggdes redan under sent 1300-tal. I Outlander figurerar den som Castle Leoch som är hem till Jamies farbror Colum MacKenzie och hans klan under 1700-talet.
Färden går vidare till Drummond Castle Gardens (Versailles). Denna vackra trädgård används som inspelningsplats i Outlander för att det liknar verklighetens Versailles i Frankrike.
Vi gör ett sista besök för dagen på The Famous Grouse/Glutenturret destilleri. Vi börjar med en rundvandring på destillery experience och där efter har vi en provsmakning av 2 sorters whisky.
Middag serveras på hotellet.

Tisdag 20 oktober

Efter frukosten åker vi tillbaka till Hopetoun House (Hertingen av Sandrighams hem) som är en vacker byggnad i närheten av Edinburgh. I serien används det som hem till hertigen av Sandringham och ett flertal scener har spelats in här.
Därefter blir det en guidad tur till fots i Edinburgh Outlander experience. På turen besöker vi ett flertal inspelningsplatser.
Middag serveras på hotellet.

Onsdag 21 oktober

Efter frukosten börjar vi dagen med en utflykt till Blackness Castle Falkirk (Fort William)
400-talsslottet Blackness Castle används till scener från Jack Randalls huvudkvarter Fort William.
I andra säsongen åker Brianna och Roger hit på ett besök, omedvetna om att det var här som hennes pappa Jamie plågades av ”Black Jack”.
I verkligheten kallas Blackness Castle ofta för ”Skeppet som aldrig seglade” på grund av dess ovanliga form.
Därefter gör vi ett besök på Linlithgow Palace (Wentworth Prision)
Linlithgow Palace används i scenerna från Wentworth Prison där Jamie hålls tillfångatagen. Förr i tiden var det ett hem till kungar och drottningar i släkten Stewart
Här kommer vi även att ha 2 övernattningar på  Hotel Strathpey Aviemore.
Middag serveras på hotellet.

Torsdag 22 oktober

Efter frukost åker vi på en heldagsutflykt till byarna Cranesmuir (Culross) & Falkland
Cranesmuir och Falkland, som i serien ska vara Inverness. Guiden berättar och visar inspelningsplatserna och om de scener som spelats in där.
Den här dagen gör Skottland Whisky-gruppen oss sällskap på avslutningsmiddagen.

Fredag 23 oktober

Frukost äter vi på hotellet innan vi checkar ut. I dag följer vi med Whiskyexperten Johan Palmborg och gör utflykter och provsmakningar i whiskyns anda innan vi åker vidare till flygplatsen.
Hemresan går från Aberdeen till Arlanda, med mellanlandning i Stavanger.
Boka din resa till

Skottland

Datum
20 Sep
Reslängd
6 dagar
Transport
Flyg
Pris fr.
 sek
Bokningen
öppnar snart
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål