026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Skottland | Whisky

Reseledare och Whiskyexpert, Johan Palmborg

Johan Palmborg, ägare, kock och värdshusvärd på Forsbacka Värdshus, har ett mångårigt intresse av god mat och dryck med Whisky som en stor specialitet.

Han håller själv i whiskyprovningar och har erfanhet av många besök i Skottland och på whiskydestellerier. Johan har förmågan att beskriva den ädla drycken och det böljande gröna Skottland på ett inspirerande och fascinerande sätt som får både den erfarne whiskykännaren och den som ännu inte är lika inbiten att hänföras! Johan Palmborg bygger själv mycket av resans innehåll utifrån sina egna kontakter och mångåriga intresse för whisky. Vi får följa med till både välkända och okända destillerier som Johan vet är värda ett besök. Och kanske får han till en extra rundtur inte andra kommer åt. Utöver whisky besöker vi slott och sevärheter efter vägen. Utflykter med buss varje dag och en och annan pubkväll hinner vi med på resan.

Dag 1 | Söndag 20 september

Vi reser med buss från Falun-Hofors- Sandviken- Gäve-Uppsala För resande från Västerås, Örebro eller andra platser som ej passeras på busslinjen möts vi på Arlanda, terminal 5, 2 timmar innan avresa. Denna resa går parallellt med vår andra Skottlandsresa i år som reser med tema Outlander. Så vi är en större grupp som checkar in på Arlanda tillsammans. Vi flyger med direktflyg och landar i Edinburgh kl. 08.45. Här väntar den buss som vi kommer att resa med under våra dagar på plats och vi startar med en guidad rundtur i Edinburgh innan vi checkar in på hotellet. Kvällen är fri att utforska staden på egen hand, äta en bit mat eller besöka en pub.

Dag 2 | Måndag 21 september

Frukost serveras på hotellet, vi checkar ut och reser vidare till Pitlochry där vi kommer att bo de kommande två nätterna. Vi gör utflykter under dagen I whiskyn spår (program kommer men är inte klart vid katalogens tryck) Middag serveras vi på kvällen.

Dag 3 | Tisdag 22 september

​​​​​​​Efter frukosten börjar vi dagen med ett besök på Blair Castle. Ett av Skottlands vita slott som idag står öppen för besökare att beskåda. Se hur slottslivet kunde levas genom de olika rummen, vackra matsalar, bekostade badrum och kungliga sovrum som släktklanen  Murray byggt upp under århundranden. Slottet påbörjade byggas redan på 1200-talet, på Alexander III:s tid och släkten Murray har haft det i sina ägor sedan dess. Efter slottsbesöket besöker vi ett destilleri och gör en smakprovning, lunch stannar vi för efter vägen. (programmet uppdateras) Middag serveras på hotellet när vi kommer tillbaka. 

Dag 4 | Onsdag 23 september

Efter frukosten ger vi oss av norrut för besök på destillerier efter vägen. På eftermiddagen checkar vi in på ett hotell omkring Dufftown för logi de sista 2 nätterna. Middag äter vi på hotellet.

Dag 5 | Torsdag 24 september

Näst sista dagen i Skottland och vi kommer att viga hela dagen till Skottlands vackra vyer och ädla drycker! Eventuellt besöker vi tunnbinderiet denna dag. Frukost och middag äter vi hotellet. Den här dagen gör Outlander-gruppen oss sällskap på avslutningsmiddagen. 

Dag 6 | Fredag 25 september

Sista dagen i Skottland. Frukost äter vi på hotellet innan vi checkar ut. Vi hinner med ett sista besök och kanske en sista provsmakning innan vi åker vidare mot flygplatsen. Hemresan går från Aberdeen till Arlanda, med mellanlandning i Stavanger.
Boka din resa till

Skottland | Whisky

Datum
20 september
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.

Bokningen 
öppnar snart!
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål