026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Skotska höglandet

Böljande grönklädda kullar med klarblå fjordar och bergssjöarLäs mer

Vår klassiska, återkommande resa som tar oss runt i de skotska högländerna bland destillerier och sevärdheter.

Vi går på djupet i hur den ädla drycken whisky framställs. Vi upplever livet runt destillerierna samtidigt som vi får landskap och sevärdheter till livs.

Vi flyger till Edinburgh och med egen buss i Skottland tar vi oss runt i det vackraste av Skottland. Vi besöker flera destillerier där vi får prova och lära oss om whisky och dess magi. Kanske finns det möjlighet att köpa med sig något välsmakande hem.  Skottland på hösten är vackert med ljungblomning, fantastiska färger och oförglömliga vyer.

Skotska högländer, sjöar och skogar, dalar med fårhagar och stenslott fångar en del av det naturliga och oexploaterade landskap Skottland verkligen har. Med på hela resan är vår guide Johan Palmborg som varit i nästan varje vrå av Skottland och kan beskriva whiskyns historia och framställning på ett inspirerande sätt.

Han guidar oss genom snårig Gaeliska och tillsammans hittar vi pärlor och smaker att ta med hem. Vi besöker storstaden med sin puls - Edinburgh är en fantastisk stenstad med vindlande gränder och fantastiska utkikspunkter. Här tillbringar vi en natt innan vår resa mot de nordliga delarna som tar oss genom alla landskapstyper.

Vår bas i högländerna blir Inverness varifrån våra dagsutflykter utgår, för att vara tillbaka på kvällen och samlas för middag. Om vi vill tar vi en pubrunda för att få den riktiga skotska känslan. Lugn bara lugn, det finns pubar i nästan varenda hörn.

Vi kan lova dig en späckad resa med massor av upplevelser innan vi flyger hem mot Sverige igen - för att snart vilja återvända till The Highlands.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 5 oktober

Avresa med buss enligt tidtabell till Arlanda.
Kl. 08.20 lyfter planet mot Skottland och vi landar på Edinburghs flygplats 09.35. Vid parkeringen utanför flygplatsen väntar en buss på oss för en guidad rundtur genom huvudstaden. Edinburgh har många intressanta och sevärda platser och byggnader bland annat Botaniska trädgården, Scotts monument, Edinburgh Castle och Calton Hill för att nämna några. Vi avslutar turen vid vårt hotell Ibis Edinburgh Centre South Bridge där vi checkar in för natten. Eftermiddagen är fri och hotellet är centralt beläget med gångavstånd till Royal Mile. Njut av kvällen på någon av stadens restauranger eller testa äkta skotska pubar som finns i varje hörn.

Dag 2 | 6 oktober

Vi äter en tidig frukost innan vi beger oss vidare mot Inwerness. Färden går genom gröna landskap med ängar, floder, kullar och slätter, betande får och vankande fasaner. Vi gör ett stopp efter vägen på Blair Castle, det vita sagoslottet som idag står öppet för besökare att beskåda. Varje rum har sin egen prägel med fina utsmyckningar, tunga möbler och stora fönster. I varje rum finns information på svenska för den som vill läsa mer om möblemanget och tidsepoken. Utanför slottet ligger även den annorlunda slottsträdgården som är väl värt ett besök, då och då under dagen kan en säckpipeblåsare dyka upp för att spela några skotska visor på slottsgården.
Vi reser vidare från Blair Castle och gör ett stopp i Avimore för lunch. Under eftermiddagen besöker vi något destelleri eller bryggeri innan vi checkar in på Royal Highland Hotell i Inwerness.

Dag 3-5 | 7-9 oktober

Vi gör rundturer i nordvästra delarna av highlands med besök på fler olika destellerier för rundturer och provsmakningar. Johan guidar oss igenom whiskyns Skottland och förklarar framställning och process under resans gång, rundturerna inne på destellerierna är på engelska. Vi gör även en utflykt till Urquhart Castle beläget vid mytomspunna Lochness dag 4.

Dag 6 | 10 oktober

Efter frukost checkar vi ut från hotellet för vår resa mot Aberdeens flygplats. Men innan vi reser hem har vi tid för ett besök på tunnbinderiet i Speyside Cooperage. Efter besöket stannar vi till i eller i närheten av Aberlour. Här finns tid för shopping eller lunch. Kanske dags att testa en haggis för den som fortfarande inte vågat göra det? Skottlands nationalrätt som närmast går att jämföra med vår egna pölsa och är gjord av fårkött. En smakupplevelse som är värd att testas! Efter lunch besöker vi tunnbinderiet i Speyside Cooperage.
Kl. 19.30 lyfter vi hemåt mot Sverige igen. Vi hämtas utanför Arlanda med buss för återresa mot Gävle.

Information

Vilka destillerier vi besöker kommer inom kort.
Boka din resa till

Skotska Höglandet - Hösten 2019

Datum
5 oktober
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
14 495 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål