026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Skotska höglandet

Böljande grönklädda kullar med klarblå fjordar och bergssjöarLäs mer

Vår klassiska, återkommande resa som tar oss runt i de skotska högländerna bland destillerier och sevärdheter.

Vi går på djupet i hur den ädla drycken whisky framställs. Vi upplever livet runt destillerierna samtidigt som vi får landskap och sevärdheter till livs.

Vi flyger till Edinburgh och med egen buss i Skottland tar vi oss runt i det vackraste av Skottland. Vi besöker flera destillerier där vi får prova och lära oss om whisky och dess magi. Kanske finns det möjlighet att köpa med sig något välsmakande hem.  Skottland på hösten är vackert med ljungblomning, fantastiska färger och oförglömliga vyer.

Skotska högländer, sjöar och skogar, dalar med fårhagar och stenslott fångar en del av det naturliga och oexploaterade landskap Skottland verkligen har. Med på hela resan är vår guide Johan Palmborg som varit i nästan varje vrå av Skottland och kan beskriva whiskyns historia och framställning på ett inspirerande sätt.

Han guidar oss genom snårig Gaeliska och tillsammans hittar vi pärlor och smaker att ta med hem. Vi besöker storstaden med sin puls - Edinburgh är en fantastisk stenstad med vindlande gränder och fantastiska utkikspunkter. Här tillbringar vi en natt innan vår resa mot de nordliga delarna som tar oss genom alla landskapstyper.

Vår bas i högländerna blir Inverness varifrån våra dagsutflykter utgår, för att vara tillbaka på kvällen och samlas för middag. Om vi vill tar vi en pubrunda för att få den riktiga skotska känslan. Lugn bara lugn, det finns pubar i nästan varenda hörn.

Vi kan lova dig en späckad resa med massor av upplevelser innan vi flyger hem mot Sverige igen - för att snart vilja återvända till The Highlands.
  • edinburgh
  • skottland
  • speyside
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dagsprogram

Dagsprogrammet presenteras efter midsommar.
Boka din resa till

Skotska Höglandet - Hösten 2019

Datum
Hösten 2019
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
14 495 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål