026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Sydafrika

Upptäck Sydafrika med ossLäs mer

Välkommen med till Sydafrika!

Vi erbjuder en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har haft ett tätt samarbete med East London och känner till området mycket väl. Hon följer med ända från Gävle och finns under hela resan tillgänglig för att berätta, informera och ordna allt som kan behövas.
På denna15 dagars resa kommer vi att uppleva Safari, utflykter och stadsrundturer,  vi besöker bland annat  Godahoppsudden, Stellenbosch,   Hermanus och Pretoria. 4 dagar bor vi i East London, 7 dagar i Kapstaden och 2 dagar i Johannesburg.
För den som önskar finns möjlighet att spela golf både i Kapstaden och East London.

 Hela programmet kommer inom kort. Håll koll på hemsidan!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Söndag 18 oktober

​​​​​​​Vi reser från Arlanda med flyg. Anslutning finns från Falun-Sandviken-Gävle och Uppsala för 200 kronor. För dig som bor i Västerås, Örebro eller andra orter i Sverige som inte passeras av anslutning så ses vi på Arlanda två timmar innan avgång i terminal 5. Tider för flyg uppdateras inom kort.

Dag 2 | Måndag 19 oktober

Kapstaden
​​​​​​​Vi får transfer till vårt hotell Protea Hotel Cape Town (Marriott) Victoria, som ligger på gångavstånd till Waterfront. Vi checkar in på våra rum som vi kommer att bo i den första veckan i sydafrika. Eftermiddagen är fri och vi kan göra en första upptäckt av Kapstaden, Tex ta ”Hop on,hop of” buss för en rundtur eller göra stopp vid Green Market eller Taffelberget. Varför inte promenera till Waterfront och njuta av folklivet.
På kvällen slår vi oss ned tillsammans och firar vår ankomst med en gemensam middag. 

Dag 3 | Tisdag 20 oktober

Utflykt Kaphalvön inkl lunch
​​​​​​​Efter frukost gör vi en rundtur ned till Godahoppsudden, en tur på ca 15 mil t/r. Vi får bland annat se sälar i Hout Bay, pingviner i Boulders Beach och utposten i väst, Cape Point. Om vi fortsätter 400 mil söderut hamnar vi på Antarktis.
Vi stannar och äter lunch vid en trevlig restaurang och är tillbaka vid hotellet sen eftermiddag. 
Kvällen är fri och det finns många trevliga restauranger att besöka på egen hand eller tillsammans med vår reseledare. 

Dag 4 | Onsdag 21 oktober

Utflykt Stellenboch med vinprovning och lunch
Idag åker vi till det mest kända vindistriktet utanför Kapstaden , Stellenboch. Vi åker genom ett vackert landskap med byar och vingårdar Vi stannar vid ett par vingårdar för att få veta lite om bakgrund och naturligtvis prova några goda viner och äta en god lunch. Vi är tillbaka vid hotellet sen eftermiddag och kvällen är helt fri för avkoppling, middag eller ett glas vin på hotellets restaurang.

Dag 5 | Torsdag 22 oktober

Idag finns möjlighet att göra egen utflykt, Laila hjälper er att boka utflykter och förklarar hur ni hittar dit. För den som inte önskar en utflykt går det alldeles utmärkt att promenera i staden på dagtid, gärna två eller fler tillsammans. På kvällarna däremot är det lämpligt att ta taxi, kostar 10 rand/ km.
-till Robben Island och besöka fängelset, där Mandela satt fängslad i 18 år från 1964. Guider är f.d. fångar, som verkligen kan historien runt fängelset.
-åka med linbanan upp på Taffelberget och beundra de vackra utsikterna mot havet och vinområdena. Det finns cafeteria och trevliga gångvägar däruppe. Man kan även promenera nerför längs en smal stig, (på egen risk).
-besöka det kända ”Green Market” , torget, där man kan köpa typiska afrikanska kläder, tyger, souvenirer osv. Runt om finns många trevliga caféer och restauranger.
-ta en tur med någon av turistbåtarna vid Waterfront och se vad havet kan erbjuda, kanske har man tur att Se valar, hajar, sälar.
-några. är kanske Intresserade att spela golf, Laila känner till vilka banor som finns och hur de funkar.
-finns många museer, shoppingområden m.m.
Eller gå omkring i Waterfront se på folklivet, lyssna på musik, se uppträdande, äta lunch, shoppa och kanske avsluta dagen med en god middag i någon av alla mysiga restauranger vid Waterfront. 

Dag 6 | Fredag 23 oktober

Utflykt till Hermanus med valsafari
Frukost på hotellet. Hermanus ligger bara 90 minuters resa från Kapstaden längs Cape Whale Coast Road.. Hermanus är förtrollande vacker och en plats som man kan ägna mycket skön tid i! 
Vi är tillbaka i Kapstaden på eftermiddagen. Kvällen är fri.

Dag 7 | Lördag 24 oktober

En ledig dag att fortsätta utforska och njuta av Kapstaden, shoppa eller ligga vid poolen. 

Dag 8-12 | Söndag 25 - Torsdag 29 oktober

East London, safari, bad och kåkstäder
Frukost på hotellet. Idag flyger vi vidare till East London (270’ inv), som är en hamnstad på östkusten ca 100 mil från Kapstaden. Det är en populär turiststad för sydafrikanerna. Området kallas för ”solskenskusten” och har bl.a mycket fina sandstränder. Mercedes Benz har en stor fabrik här. Hela kommunen, där East London ingår, heter Buffalo City, fått namn av floden, som rinner genom området. Det bor ca 1 miljon invånare här. Vi bor på hotell Garden Court Holiday in, som ligger några hundra meter från stranden och en strandpromenad. Finns flera restauranger runt hotellet. Vanligtvis, på söndagar, har man marknad på en gräsplan i närheten av hotellet.
Vi gör en rundtur i Sydafrikas näst största kåkstad, som ligger i närheten. En mycket intressant upplevelse.
Vi kommer att tillbringa ett dygn i Inkwenkwezi Game Resort. Förhoppningsvis får vi se alla fem i ”the big five” under turen i parken. Vi övernattar i härliga lodger, äter god middag och på morgonen får vi en rejäl frukost, innan vi åker tillbaka till East London.
Tillbaka i East London bli det tillfälle att åka till Hemingways shoppingcenter, som också har biografer och casino.
Naturligtvis finns utrymme under dagarna att bada i havet och har vi tur, kan vi kanske se några valar. En tur till en kulturby finns också med i programmet. Där får vi smaka på traditionell sydafrikansk mat till lunchen och får njuta av traditionell dans och sång.
Flyg till East London

Dag 13 | Fredag 30 oktober

Johannesburg (J´burg)
Vi flyger på förmiddagen till J’burg.
Vid ankomsten får vi en rundtur med lunch i den centrala, intressanta miljonstaden Johannesburg. Hela J’burg har ca 4,4 milj inv. Turen avslutas vid vårt hotell Southern Sun Katherine Street, som ligger i en trevlig, lugn omgivning ca 20 min från centrum.
Fri kväll

Dag 14 | Lördag 31 oktober

Utflykt Pretoria och Cullinan (diamantstad)
Frukost på hotellet. Pretoria är Sydafrikas administrativa huvudstad, Kapstaden den legislativa och Bloemfontein den juridiska.
Pretoria är en vacker stad med fina, stora parker, vackra byggnader, flera universitet, banker, företag och affärer.
Pretoria kallas också för Jakarandans stad, då det finns tusentals träd här. Blommar i februari. Tshwane är ett annat namn på staden, som betyder ”vi är enade”.
Gemensam avslutningsmiddag.

Dag 15 | Söndag 1 November

Återresa
​​​​​​​Efter frukost hinner vi ta det lugnt på förmiddagen kanske en stund vid hotellets pool och lunch innan vi åker till flygplatsen Tambo.
Ombord på planet får vi middag och frukost innan vi landar i Arlanda.

Dag 16 | Måndag 2 November

Borta bra, men hemma bäst!
Välkommen hem till Sverige och Arlanda.
För er som har anslutningsbuss väntar bussen utanför flygplatsen, för er andra tar vi avsked redan här och hoppas att vi ses fler gånger!
Boka din resa

Upplev Sydafrika med oss

Datum
18 okt
Reslängd
16 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
kommer snart
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål