026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Tjernobyl

Upplev en levande död stadLäs mer

Där naturen har tagit över efter människan. Träden växer upp ur golvet på idrottshallen, fotbollsplanen har blivit en skog och gympaskorna har legat på hyllan i omklädningsrummet sedan april 1986.  

Den 26 april 1986 exploderade reaktor 4 på kärnkraftverket i Pripjat. Efter det dröjde de några dagar innan man förstod allvaret i situationen. Bland annat på grund av dåliga mätningsinstrument som inte gick i närheten av så högt som det borde gjort. Sovjet ville inte gå ut med nyheten till omvärlden utan valde att hålla tyst. Det tog däremot inte lång tid innan radioaktiva avfallet hade färdats i luften utanför Pripjats gränser och den 28 april hade de nått ända till Sverige. Satellitbilder visade en öppen exploderad reaktor. Då började man förstå.

Men allt det där känner du säkert redan till.
Följ med oss till Tjernobyl i april 2020 och ta reda på mer.

Upplev spänningen när du går runt i spökstaden med en geigermätare och hör hur den sprakar. Upplev den surrealistiska känslan av postapokalyps när de vilda djuren bor i höghusområdet och träden tränger sig fram genom betongen. Upptäck naturens livskraft och människan förmåga för förödelse.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dagsprogram

Dagsprogrammet presenteras senare.
Boka din resa till

Tjernobyl - våren 2020

Datum
Våren 2020
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
11.995 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål