026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Vietnam

En favorit i repris - följ med på ett sydostasiatiskt äventyr

Det lilla jordbrukslandet där man livnär sig på att odla ris och socker.  Följ med oss på ett sydostasiatiskt äventyr.

På allmän begäran gör vi om vår resesuccé till våren 2020. Vi har i samarbete med vår Vietnamspecialist Hans Ekström satt ihop en ny reseupplevelse som tar oss genom världsarv, nationalparker, marknader, krigsmuseer, hantverksbyar, sandstränder och det unika Mekongdeltat. 
 
Vi spenderar fyra dagar i Hanoi, sex dagar i Hoi An och fyra dagar i Ho Chi Minh City. Vi bor centralt med gångavstånd till Hoan Kim Lake och gamla stadskvarteren i Hanoi. Vårt hotell i Hoi An ligger strategiskt för våra utflykter och exempelvis är ett dopp i Sydkinesiska havet bara en kortare taxiresa bort. Resan avslutas med fyra nätter på det berömda 5-stjärniga hotellet Rex Hotel i Ho Chi Minh City. 
 
Men det är faktiskt inte det trevliga boendet utan de många och speciella utflykterna som gör vår resa till ett härligt äventyr!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Söndag 23 februari

Anslutningsbuss från Sandviken kl 09.15, Gävle kl 09.45 och Uppsala kl 11.00 till Arlanda. Vi flyger med Thai Airways till Bangkok. Avgångstid från Arlanda är klockan 13.30. Måltider på flygen ingår.

Dag 2 | Måndag 24 februari

Frukost på flyget, ankomst till Bangkok kl 05.45. Byte till flyg mot Hanoi, Vietnam. Avresa kl 07.45, ankomst kl 09.35. Egen buss från flygplatsen i Hanoi till hotellet. Incheckning och vila eller en promenad för att göra sig hemmastadd i den vietnamesiska huvudstaden. Vi bor centralt med gångavstånd till Hoan Kim Lake och de gamla stadskvarteren. På kvällen blir det välkomstmiddag.

Dag 3 | Tisdag 25 februari

Frukost på hotellet. I dag gör vi Hanoi hela dagen! Det blir sightseeing där vi besöker Ho Chi Minhs enkla bostad i slottsparken, vi tittar på Enpelarpagoden, lyssnar till vietnamesisk musik. Vi åker cyklo (trehjulig cykeltaxi) i centrum av staden. Det blir även tillfälle att se Vattenmarionett-teater, en vietnamesisk specialitet. Middag på kvällen.

Dag 4 | Onsdag 26 februari

Frukost på hotellet. Buss i ca 3 timmar genom städer och landsbygd till Ha Long Bay. Ett fantastiskt landskap av kalkstensklippor som reser sig ur Sydkinesiska sjön. Vi har en egen båt för hela gruppen och äter seafood-lunch med fönsterbord för alla. Efter 4-5 timmar på havet är det dags att åka tillbaka till hotellet där vi får en enkel kvällsmåltid.

Dag 5 | Torsdag 27 februari

Frukost på hotellet. Vi gör en utflykt till den lilla byn Tho Ha. Vi promenerar med vår lokalguide, besöker en familj och får se hur man lever i en vanlig enkel by. Lunch utefter vägen hem till hotellet. Resten av dagen är fri.

Dag 6 | Fredag 28 februari

Frukost på hotellet. Utcheckning och buss till flygplatsen. Flyg till Da Nang. Buss till Hoi An. Vi hinner med en kortare rundvandring innan det är dags att checka in på vårt hotell. Middag på lokal restaurang.

Dag 7 | Lördag 29 februari

Frukost på hotellet. Idag ska vi få uppleva livet i Hoi An. Vår lokalguide visar oss runt i den gamla hamn- och handelsstaden som numera är ett världsarv. Vi får se sidentillverkning från sidenmask till färdiga produkter. Vi besöker marknaden, ser en dansuppvisning och det blir även besök i ett kinesiskt samlingshus. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8 | Söndag 1 mars

Frukost på hotellet. Egen dag för att uppleva Hoi An. Du kan också göra längre besök på platser som vi sett dagen innan. Du kan ta en taxi till stranden för ett bad i Sydkinesiska sjön eller kanske bara vandra runt och upptäcka staden med egna ögon. Hotellet har även en pool som svalkar i värmen.

Dag 9 | Måndag 2 mars

Frukost på hotellet. Egen dag för att uppleva Hoi An. Du kan ta en taxi till stranden för ett bad i Sydkinesiska sjön eller kanske bara vandra runt och upptäcka staden med egna ögon. Hotellet har även en pool som svalkar i värmen. Det finns också möjlighet att göra egen utflykt till sevärdheter i och utanför Hoi An.

Dag 10 | Tisdag 3 mars

Efter frukosten gör vi en utflykt till ett kollektivjordbruk några kilometer utanför stadskärnan. Vi får prova på att använda traditionella verktyg. Besöket avslutas med lunch som vi har varit delaktiga i att laga. Under eftermiddagen tar vi en båttur på floden till byn Kim Bong som är känd för sina duktiga hantverkare. Kvällen är fri.

Dag 11 | Onsdag 4 mars

Frukost på hotellet och utcheckning. Buss till Da Nang och flyg till Ho Chi Minh City (ca en timme). Kort sightseeing i staden innan vi åker till Hotel Rex mitt i centrum. Vi får tillfälle att promenera till marknaden och vi får en liten genomgång av centrum vid hotellet. Middagen blir en klassisk Rex Burger på hotellets Roof Top Garden.

Dag 12 | Torsdag 5 mars

Frukost och därefter en tur i vår buss för att se de mest kända platserna, t ex Krigsmuseet, Palatset för återförening, Postkontoret från den franska kolonialtiden, stora marknaden med mera. Vi stannar vid en enkel restaurang där man kan köpa den traditionella nudelsoppan Pho (uttalas Fö). På kvällen gemensam middag.

Dag 13 | Fredag 6 mars

Frukost och därefter buss till Mekongdeltat. Vi åker genom städer och byar innan vi är framme vid My Tho. Vi går iland för besök vid ett familjeföretag som tillverkar godis av ris och kokos. Vi äter lunch på en av öarna i deltat. Vi åker både på mindre kanaler och större flodarmar av Mekongfloden. Buss tillbaka i skymningen. Middag på egen hand.

Dag 14 | Lördag 7 mars

Frukost och därefter är det dags att bege sig till tunnlarna i Cu Chi, de som användes av FNL under kriget. Vi gör ett kort stopp för att se ett gummiplantage eller närmare beskåda hur riset växer. Lunch och därefter åter till hotellet. Resten av dagen fri. Hotellet har två pooler på taket och marknaderna i centrum väntar på ditt besök!

Dag 15 | Söndag 8 mars

Frukost och en ledig dag innan transfern avgår. Utcheckning och buss som går sen eftermiddag till flygplatsen. Flyget avgår från Ho Chi Minh City kl 20.55, ankomst till Bangkok kl 22.20.  Här byter vi flygplan för sista sträckan till Arlanda, Stockholm, avresa från Bangkok kl 01.25.

Dag 16 | Måndag 9 mars

Måltider på flyget ingår. Vi ankommer till Arlanda kl 06.50. Anslutningsbussen tar oss tillbaka till Uppsala och Gävle, vi är åter i Gävle ca kl 09.30.
Boka din resa till

Vietnam - våren 2020

Datum
Våren 2020
Reslängd
16 dagar
Transport
Flyg
Pris fr.
28.900 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål