026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Vietnam 2021

Följ med på ett sydostatiskt äventyr

I februari 2019 arrangerade VS & Perssons sin första resa till Sydostasien, 2021 gör vi det igen! Vi har i samarbete med vår Vietnam-specialist Hans Ekström satt ihop en två veckor lång reseupplevelse.

Hans tar oss genom världsarv, nationalparker, marknader, krigsmuseer, hantverksbyar, sandstränder och det unika Mekongdeltat. Vi spenderar fyra dagar i Hanoi, fyra dagar i Hoi An och fyra dagar i Ho Chi Minh City. Vi bor centralt med gångavstånd till Hoan Kim Lake och de gamla stadskvarteren i Hanoi. Vårt hotell i Hoi An ligger strategiskt för våra utflykter och ett dopp i Sydkinesiska havet är bara en kort taxiresa bort. Vi avslutar resan med fyra nätter på det berömda och 5-stjärniga Rex Hotel i Ho Chi Minh City... men, det är de unika utflykterna som gör hela äventyret!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1

Anslutningsbuss från Sandviken, Gävle och Uppsala till Arlanda.
Måltider på flygen ingår. 

Dag 2

Frukost på flyget. Egen buss från flygplatsen i Hanoi till hotellet. Incheckning och vila eller en promenad för att göra sig hemmastadd i den vietnamesiska huvudstaden. Vi bor centralt med gångavstånd till Hoan Kim Lake och de gamla stadskvarteren. På kvällen blir det välkomstmiddag.

Dag 3

Frukost på hotellet. I dag gör vi Hanoi hela dagen! Det blir sightseeing där vi besöker Ho Chi Minhs enkla bostad i slottsparken, vi tittar på Enpelarpagoden, lyssnar till vietnamesisk musik. Vi åker cyklo (trehjulig cykeltaxi) i centrum av staden. Det blir även tillfälle att se Vattenmarionett-teater, en vietnamesisk specialitet. Middag på kvällen.

Dag 4

Frukost på hotellet. Buss i ca 3 timmar genom städer och landsbygd till Ha Long Bay. Ett fantastiskt landskap av kalkstensklippor som reser sig ur Sydkinesiska sjön. Vi har en egen båt för hela gruppen och äter seafood-lunch med fönsterbord för alla. Efter 4-5 timmar på havet är det dags att åka tillbaka till hotellet där vi får en enkel kvällsmåltid.

Dag 5

Frukost på hotellet. Vi gör en utflykt till den lilla byn Tho Ha. Vi promenerar med vår lokalguide, besöker en familj och får se hur man lever i en vanlig enkel by. Lunch utefter vägen hem till hotellet. Resten av dagen är fri.

Dag 6

Frukost på hotellet. Utcheckning och buss till flygplatsen. Flyg till Da Nang. Buss till Hoi An. Vi hinner med en kortare rundvandring innan det är dags att checka in på vårt hotell. Middag på lokal restaurang.

Dag 7

Frukost på hotellet. Idag ska vi få uppleva livet i Hoi An. Vår lokalguide visar oss runt i den gamla hamn- och handelsstaden som numera är ett världsarv. Vi får se sidentillverkning från mask till färdig produkter. Vi besöker mark-naden, ser en dansuppvisning och det blir även besök i ett kinesiskt samlingshus. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8

Frukost på hotellet. Egen dag för att uppleva Hoi An. Du kan också göra längre besök på platser som vi sett dagen innan. Du kan ta en taxi till stranden för ett bad i Sydkinesiska sjön eller kanske bara vandra runt och upptäcka staden med egna ögon. Gemensam middag på kvällen. Hotellet har även en liten pool som svalkar i värmen.

Dag 9

Efter frukosten gör vi en utflykt till ett kollektivjordbruk några kilometer utanför stadskärnan. Vi får prova på att använda traditionella verktyg. Besöket avslutas med lunch som vi har varit delaktiga i att laga. Under eftermiddagen tar vi en båttur på floden till byn Kim Bong som är känd för sina duktiga hantverkare. Kvällen är fri.

Dag 10

Frukost på hotellet och utcheckning. Buss till Da Nang och flyg till Ho Chi Minh City (ca en timme). Kort sightseeing i staden innan vi åker till Hotel Rex mitt i centrum. Vi får tillfälle att promenera till marknaden och vi får en liten genomgång av centrum vid hotellet. Middagen blir en klassisk Rex Burger på hotellets Roof Top Garden.

Dag 11

Frukost och därefter en tur i vår buss för att se de mest kända platserna, t ex Krigsmuseet, Palatset föråterförening, Postkontoret från den franska kolonialtiden, stora marknaden med mera. Vi stannar vid en enkel restau-rang där man kan köpa den traditionella nudelsoppan Pho (uttalas Fö). På kvällen gemensam middag.

Dag 12

Frukost och därefter buss till Mekongdeltat. Vi åker genom städer och byar innan vi är framme vid My Tho. Vi går iland för besök vid ett familjeföretag som tillverkar godis av ris och kokos. Vi äter lunch på en av öarna i deltat. Vi åker både på mindre kanaler och större flodarmar av Mekongfloden. Buss tillbaka i skymningen. Middag på egen hand.

Dag 13

Frukost och därefter är det dags att bege sig till tunnlarna i Cu Chi, de som användes av FNL under kriget. Vi gör ett kort stopp för att se ett gummiplantage eller närmare beskåda hur riset växer. Lunch och därefter åter till hotel-let. Resten av dagen fri. Hotellet har två pooler på taket och marknaderna i centrum väntar på ditt besök!

Dag 14

Frukost och en ledig dag innan transfern avgår. Utcheckning och buss som går sen eftermiddag till flygplatsen. Flyget avgår på kvällen till Bangkok där vi byter flygplan för sista sträckan till Arlanda, Stockholm.

Dag 15

Måltider på flyget ingår. Vi ankommer till Arlanda. Anslutningsbussentar oss tillbaka till Uppsala, Gävle och Sandviken.
Boka din resa till

Vietnam - våren 2021

Datum
Februari 2021
Reslängd
15 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål