026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Adventskonsert i Blå Hallen

Och julmarknad i Riga - 3 dagar med  härlig julkänsla 


Först en Adventskonsert i Stadshusets Blå Hallen & sedan julmarknad i Riga

Adventskonserten i den magiska Blå Hallen, strax före Nobelfesten, är en av landets största och äldsta årliga konserter. Traditionellt, vackert, festligt. Körer av internationell toppkvalitet, fina solister, orkester, Skandinaviens största orgel. Efter konserten kliver vi ombord på Tallink Siljas kryssningsfartyg Romantika som rymmer  resturanger  i många smaker, shower i Starlight Palace och ett brett utbud av shopping.

Dagen efter når vi hamnen i Riga. Bussen och en svensktalande guide står utanför terminalen och väntar på oss. Vi får en guidad rundtur innan vi släpps av vid  marknadsplatsen  i gamla stan.  Marknaden består av flera olika handelsbodar med försäljning av hantverk, glögg, juldekorationer och sötsaker. I resten av den gamla staden är alla små butiker och restauranger pyntade för jul och stämningen är alltid välkomnande.

 
Din resa i detalj

Dagsschema | Program


Dag 1 | Söndag 1 dec

1 december öppnas portarna till Blå Hallen och Adventskonserten ska fira 25 års jubileum något ingen vill missa. Klockan 14.00 börjar den magiska konserten med Stockholm singers och dansare från balettakademien men även många fler. 
Efter konserten kliver vi ombord på Tallink Siljas kryssningsfartyg Romantika som rymmer  resturanger  i många smaker, shower  i Starlight Palace och ett brett utbud av shopping.
Kl. 17.30  får vi njuta av ett klassiskt julbord med gamla och nya favoriter. Svenska kryssningsvärdar underhåller varje kväll och showuppträdande, nöjen och dans är en del av den festliga upplevelsen ombord.
 


Dag 2 | Måndag 2 dec

Kl.10.45 når vi hamnen i Riga, bussen och en svensktalande guide står utanför terminalen och väntar på oss. Vi får en guidad rundtur innan vi släpps av vid  marknadsplatsen  i gamla stan.  Marknaden består av flera olika handelsbodar med försäljning av hantverk, glögg, juldekorationer och sötsaker. I resten av den gamla staden är alla små butiker och restauranger pyntade för jul och stämningen är alltid  välkomnande.  Ge förslag på något restaurang för lunch
Kl 17.00 är det dags att gå ombord  på Romantika för återresa. Även denna kväll späckas upplevelsen av nöje.
Boka ett bord i någon av de trevliga restaurangerna ombord eller njut av ännu en kväll julbordsläckerheter. Kvällen får bli precis så lång som du själv önskar.

 

Dag 3 | Tisdag 3 dec

Kl. 10.15  är vi tillbaka i Värtahamnen igen för återresa hemåt.
 
​​​​​​​


Boka din resa

Adventskonsert i Blåhallen och jul i Riga

Datum
1 december
Reslängd
3 dagar
Transport
Buss & Båt
Pris fr.
2695 
sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål