026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Berlin och Hamburg

Med strandhugg i BornholmLäs mer

Kosmopolitisk storstadspuls och fängslande historia. Sommarens nyhet tar dig till läckra badorter på Tysklands Riviera och några av Europas mest spännande storstäder, Hamburg och Berlin.

I kombination med pittoreska Bornholm är det här en kryssning som har allt.
Vi börjar vår resa med ett avkopplande sjödygn innan det är dags för vårt första strandhugg i Tyskland. Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden. Härifrån kan du följa med på någon av våra guidade utflykter bland annat till Hansastaden Hamburg som ligger cirka 1 timme och 15 minuter med buss från Lübeck.
Vi förflyttar oss längs med Tysklands Riviera och lägger dag tre till i den läckra badorten Warnemünde. Upptäck staden på egen hand eller följ med oss på någon av våra spännande utflykter bland sagoslott och historia.
Årets stora nyhet är heldagsturen till världsstaden Berlin som ligger cirka 2 timmar med buss från Warnemünde. Ge dig ut på egen upptäcktsfärd eller följ med någon av våra guider som tar dig runt bland stadens måsten. Den en gång delade staden Berlin bjuder på en ordentlig portion framtidstro, spännande historia och nya upptäckter bakom varje gathörn. Blanda Brandenburger Tor, Alexanderplatz och Check Point Charlie med att spana på folkvimlet från några av Berlins alla barer, caféer och restauranger.
Innan vi är åter i Stockholm hinner vi även med ett stopp på den pittoreska ön Bornholm. Här blandas stockrosor med små fiskebyar och dansk charm.
Kronan på verket är alla upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Toppat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Söndag 28 juni

Efter att du stigit av bussen i Stadsgårdskajen börjar din upptäcktsresa med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar vår befälhavare några av alla de som kommer att ta hand om dig under resan. En trerätters välkomstmiddag står uppdukad och lite senare bjuder vi på underhållning och dans.

Dag 2 | Måndag 29 juni

Till havs
Vi börjar resan med ett sjödygn! Njut av frukosten, kanske börja dagen med jympa på akterdäck till hejdundrande utsikt. Dagen bjuder på aktiviteter för de flesta smaker, allt från dryckesprovningar till rundvandringar bakom kulisserna. Koppla av och läs en god bok, ta en promenad eller joggingtur högst upp på fartyget eller slå dig ned i en solstol – det är bara att välja! Idag hinner du prata med nyfunna vänner och ta en spa-behandling. Lite senare står middag och kvällens nöjen på programmet.

Dag 3 | Tisdag 30 juni

Lübeck
Guten morgen Lübeck! Eller snarare, Lübecks badort Travemünde, där vi lägger till mitt i den lilla badorten med hamnpromenaden på ena sidan och fyrmastaren Passat på den andra. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag.

Dag 4 | Onsdag 1 juli

Dag 4 - Warnemünde
Vi vaknar i badorten Warnemünde med hamnpromenad, restauranger, caféer samt en 150 meter bred och 30 km lång sandstrand. Fartyget lägger till bara 15 minuters promenad från centrum. Följ med på någon av våra utflykter för alla smaker, t.ex årets nyhet Berlin.

Dag 5 | Torsdag 2 juli

Bornholm
Efter frukost och kanske en promenad ute på däck når vi resans sista resmål, Rönne på Bornholm. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord medan vi seglar ut från Bornholm på väg hemåt.

Dag 6 | Fredag 3 juli

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, känn havsluften från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser. 

Information

DESTINATION                                    ANKOMST                      AVGÅNG
Stockholm (dag 1)                                    17.00
Sjödygn (dag 2)
Lübeck m. Hamburg (dag 3)                08.00                                  19.00
Warnemünde m. Berlin (dag 4)         06.30                                   20.00
Bornholm (dag 5)                                      08.00                                  16.00
Stockholm (dag 6)                                    14.00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min. Taxi tar ca 30 min.

Warnemünde: Fartyget lägger till bara 15 minuters promenad från centrum. Ca 20 minuter till stranden via strandpromenaden som även är handikappsanpassad.

Bornholm: Fartyget lägger till 1,8 km från Store Torv (Stortorget) mitt i Rönne. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och Stora Torget. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du promenera (tar cirka 25 minuter) eller eventuellt ta taxi (finns så klart inte obegränsat).
Boka din resa

Birka Cruises till Berlin och Hamburg

Datum
28 juni
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Båt
Pris fr.
6. 650 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål