026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Klaipeda & Visby

Två pärlor vid havetLäs mer

Klaipeda är hav, stränder, kullerstenar, kaféer och restauranger. Och alldeles unik natur med sanddyner höga som femvåningshus.

Denna prisvärda litauiska pärla är en väl bevarad hemlighet och förra sommarens stora succényhet! Under kryssningen gör vi också strandhugg på vår favoritö Gotland.

​​​​​​​En av Klaipedas alla små bronsstatyer välkomnar oss på kajen där vi lägger till, bara ett stenkast från Klaipedas gamla stad. Här kan du strosa på kullerstensgatorna (höga klackar göre sig icke besvär), handla bärnsten på torget och slå dig ned på en av restaurangerna längs kanalen, titta på folklivet och båtarna. Klaipeda lär ha fler restauranger per capita än någon annan litauisk stad!
Upptäck Klaipedas omgivningar och historia på någon av våra utflykter. Vad sägs om världsarvet Kuriska näset med fiskebyar och några av de högsta sanddynerna i Europa, bärnsten och strandpir i Litauens populäraste badort eller lokal ost och öl.
Vi besöker också vår favorit, Gotland – här finns alltid något nytt att upptäcka! Världsarvet Visby ser du bäst till fots, ät lunch på en av alla serveringar och testa en ny glassmak på Europas största glassbar.
Mellan strandhuggen bjuder vi på mängder av upplevelser ombord med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter och spabehandlingar. Allt ackompanjerat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1  |  Måndag 4 maj

Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar befälhavaren flera av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Vi bjuder på underhållning med våra proffsiga nöjesvärdar och blir du sugen på en svängom kan du välja på dansband, disco eller partyband.

Dag 2  |  Tisdag 5 maj

Klaipeda. Vi vaknar upp i Klaipeda på Litauens kust. Fartyget ligger ett stenkast från centrum och gamla stan med kullerstensgator, torg och kanalen kantad med restauranger och kaféer. 
Vill du se ännu mer av vårt nya resmål som har massor att erbjuda, följ med på någon av våra guidade utflykter! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta lämnar Klaipeda för denna gången.

Dag 3  |  Onsdag 6 maj

Gotland. Efter frukosten lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.

Dag 4  |  Torsdag 7 maj

Idag kan du smälta alla intryck, delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen. Många upplevelser rikare.

Ta dig till och från fartyget


​​​​​​​Klaipeda:
Vi lägger till vid Klaipeda Cruise ter minal, 800 meter från centrum. Det är enkelt att gå längs kanalen till gamla stan, en promenad på 8-10 minuter.

Gotland:
Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi.

OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning.
Boka din resa

Birka Cruises - Klaipeda & Visby

Datum
4 maj
Reslängd
4 dagar
Transport
Buss & Båt
Pris fr.
4 575 sek
För bokning
026 - 120 000
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål