026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Lübeck och Hamburg

Med strandhugg på Bornholm och GotlandLäs mer

Trivsamma gränder, marsipan och spännande historia i Lübeck. Eller storstadspuls i hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig. Upplev historiens vingslag i trivsamma Hansastaden Lübeck.

Föredrar du storstadspuls, följ med till vackra hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.
Eko från historien känns i Lübeck, drottningen av Hansan, med sin gamla stadsdel som är helt omgiven av vatten. Gamla stan är både världsarvsklassad och mysig med restauranger, caféer och butiker och mer än 80 små, gömda gränder. Det var också här marsinpanens började sitt segertåg över världen och ett besök hos marsipanmästaren Niederegger är ett måste för alla godisälskare.
Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden.
Dessutom anordnas både guidade utflykter och busstransport till Hamburg, cirka 1 timme och 15 minuter med buss från Lübeck.
Under kryssningen tillbringar vi också en dag vardera på två vackra öar i Östersjön, Gotland och Bornholm.
Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.
Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia.
Vill du uppleva ännu mer följer du med på någon av våra populära utflykter som erbjuds på alla resmålen.
Kronan på verket är alla upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Toppat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Måndag 10 augusti

Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning och dans.

Dag 2 | Tisdag 11 augusti

Vad sägs om att börja morgonen med jympa på akterdäck! Du har gott om tid för både frukost och en promenad ute på däck innan vi vid lunchtid når resans första resmål, Rönne på Bornholm. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord medan vi seglar ut från Bornholm på väg till nästa etapp på vår upptäcktsresa.

Dag 3 | Onsdag 12 augusti

Guten morgen Lübeck! Eller snarare, Lübecks badort Travemünde, där vi lägger till mitt i den lilla badorten med hamnpromenaden på ena sidan och fyrmastaren Passat på den andra. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag.

Dag 4 | Torsdag 13 augusti

Ny dag och ett nytt resmål! Strax innan lunch lägger vi till i vackra världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om stadens historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gången.

Dag 5 | Fredag 14 augusti

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, känn havsluften från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.

Information

DESTINATION                                           ANKOMST                          AVGÅNG
Stockholm (dag 1)                                           17.00
Bornholm (dag 2)                                             13.00                                   19.00
Lübeck (dag 3)                                                   08.00                                   17.00
Visby (dag 4)                                                       11.30                                   18.00
Stockholm (dag 5)                                            14.00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Bornholm: Fartyget lägger till 1,8 km från Store Torv (Stortorget) mitt i Rönne. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och Stora Torget. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du promenera (tar cirka 25 minuter) eller eventuellt ta taxi (finns så klart inte obegränsat).

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min. Taxi tar ca 30 min.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi.
Boka din resa

Birka Cruises till Lübeck och Hamburg

Datum
10 augusti
Reslängd
5 dagar
Transport
Buss & Båt
Pris fr.
4. 980 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål