Luciakonsert och Julmarknad i Tallinn | 12-14 dec

Julmarknad i Tallinn
Julkonsert Norrmalm Kyrkan

Den 12.e december klockan 15.00 skrider ett stämningsfullt luciatåg med levande ljus in i den anrika Norrmalmskyrkan. Stockholm Singers och en operasolist bjuder ännu ett år på traditionell luciatablå och klassisk julkonsert som kommit att bli en given tradition för många i juletid.
Efter konserten kliver vi ombord på Tallink Siljas yngsta kryssningsfartyg MS Baltic Queen som rymmer såväl pianobar, shoppingbutiker och relaxavdelning. Klockan 17.30 får vi njuta av ett klassiskt julbord med gamla och nya favoriter i Grand Buffén.  Svenska kryssningsvärdar underhåller varje kväll och showuppträdande, nöjen och dans är en del av den festliga upplevelsen ombord.

Kl. 10.45 når vi hamnen i Tallinn, bussen och en svensktalande guide står utanför terminalen och väntar på oss. Vi får en guidad rundtur innan vi släpps av vid marknadsplatsen i gamla stan.  Att uppleva julmarknaden i Tallinn, som är en av Europas äldsta julmarknader, är lite som att kliva in i en gammaldags julsaga. På Rådhuset, med anor från 1400-talet, står den stora julgranen och torget är fyllt av små uppbyggda handelsbodar med försäljning av hantverk, glögg, juldekorationer, viltkorv och sötsaker. I resten av den gamla staden är alla små butiker och restauranger pyntade för jul och stämningen är alltid välkomnande. Njut av en god lunch till exempel på medeltida restaurang Hansa eller moderna restaurang Kaerajan intill rådhuset eller hitta en egen favoritrestaurang i någon av stans alla gamla gränder.

KL. 17.00 Är det dags att gå ombord på MS Baltic Queen för återresa. Även denna kväll späckas upplevelsen av nöje eller relax för den som önskar. Boka ett bord i någon av de trevliga restaurangerna ombord eller njut av ännu en kväll julbordsläckerheter. Kvällen får bli precis så lång som du själv önskar. Inte förrens dagen därpå kl. 10.15 når vi Värtahamnen igen för återresa hemåt.

Inkl. i grundpriset, buss från Uppsala till Norrmalmskyrkan och därefter Värtahamnen, konsertbiljett, kryssningsresa med Tallink Silja MS Baltic Queen med del i B-hytt tur och retur Tallinn, 2 frukost, 1 julbord och återresa med buss från Värtahamnen till Gävletrakten.

 

Pris fr.
2 095:-
Dagar:3
Buss enligt tidtabell, Luciakonsert i Norrmalmskyrkan, Kryssning med del i insideshytt, Julbord ombord på fartyget samt 2 frukostar.
Transportsätt:Buss & Båt
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
12/12Buss & BåtLuciakonsert och julmarknad i TallinnMer än 82 095:-Boka

Powered by Travelize