026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Skriv din rubrik här

Skriv din underrubrik härLäs mer

Skriv en text som passar med resan. Lycka till! 

Lars Lerin räknas till en av nordens främsta akvarellkonstnärer och en av de mest framstående i världen. Utöver sin bildkonstnärliga skicklighet är Lars även en begåvad författare. Hans gestaltande berättarform och helt egna stil har uppskattats av många. 2014 tilldelades Lars Lerin Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok för sitt verk Naturlära som även tilldelades priset Värmlands vackraste bok 2014. Axels tid är Lars senaste bok och den finns även som ljudbok med musik av Benny Andersson.
 
Lars Lerins egen TV-serie Vänligen Lars Lerin sändes på SVT och lockade totalt över 13 000 000 tittare. Den tilldelades även TV-priset Kristallen 2016, samma år mottog Lars Lerin även Kristallen för årets TV-profil.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 7 juli

Avresa från Gävle kl.06.30. Vi reser över Falun, Ludvika vidare mot Mårbacka norr om Karlstad. På Mårbacka café serveras vi crepes till lunch innan vi får en rundtur i Selma Lagerlöfs födelsehem. Här bodde hon fram till 20-årsåldern då hon flyttade för att utbilda sig på Högre lärarinneseminariet i Stockholm. Selma Lagerlöf växte upp i ett litterärt hem i Mårbacka och under årens lopp hann födelsehemmet säljas, men i vuxen ålder köpte Selma Lagerlöf tillbaka gården som rustades och användes som sommarbostad. I sitt testamente föreskrev Selma Lagerlöf att Mårbacka skulle bibehållas som minnesmärke efter hennes död och står därför nu öppen för allmänheten att njuta av dess skönhet och inspireras av dess historia.

Dag 2 | 8 juli

Vi serveras en trevlig frukostbuffé på hotellet innan vi beger oss till Lars Lerins ateljé i Sandgrund. Ateljén håller öppet för vår grupp så här kan vi i lugn och ro få en guidad rundtur och visning av Lars Lerins samlade alster samt ett besök i den tillhörande butiken.
För den som önskar få i sig lite lunch innan nästa besök finns egen tid i Karlstad. På torget finns det uteserveringar med bra mat (kan vara eftertraktat). Populärt är att köpa med mat från exempelvis Spicyhot (ligger i hörnet på torget) och sätta sig vid bryggorna på Sandgrund. Väldigt mysigt och trevligt, Sandgrund ligger nästan mitt i stan. Det tar bara två minuter att gå mellan uteserveringarna och Sandgrund.
Boka din resa

Skriv destiationen här

Datum
7 juli
Reslängd
2 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
2 495 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål

​​​​​​​

​​​​​​​

Sverige - Tyskland

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

Äventyr i Vietnam

​​​​​​​


​​​​​​​
​​​​​​​

Svalbard & isbjörnar

​​​​​​​