026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

VS & Perssons

En del av Björks-koncernen - från Västerbotten i norr till Östergötland i söder

Historien om VS & Perssons


VS & Perssons är det lilla familjeföretaget som har vuxit och blivit en viktig del av resebranschen i Gävleborg. Idag bedriver vi både bussverksamhet med skol-, linje-, expressbuss- och beställningstrafik samt en resebyrå med destinationer och upplevelser världen över. 

Bolaget har närmare 350 medarbetare och drygt 130 fordon, som är stationerade i områdena Bollnäs, Söderhamn, Sandviken, Valbo och Östhammar/Öregrund.
​​​​​​​
Det var våren 2008 som bolaget VS-Trafik köptes av A Björks AB och blev ett av bolagen i Björks-koncernen. Vid samma tillfälle köptes också bolagen Perssons Resor, Valbo Resetjänst och Perssons Bussar.

Den 1 januari 2010 slogs VS-Trafik och Perssons Bussar samman i det gemensamma bolaget VS & Perssons Bussar AB och 2016 införlivades även Perssons Resor under samma flagg.

Björks-koncernen utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Våra buss- och reseföretag finns representerade från Västerbotten i norr till Östergötland i söder och vi har tillsammans närmare 1 600 medarbetare och en flotta om ca 650 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör oss starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik.

Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!
 
Björks-koncernen består av bolagen Björks Buss, KR Trafik, Siljan Buss, VS & Perssons, Lindbergs Buss, Sambus, Björks Buss i Närke, Buss & Taxi Logistik samt A Björks och sedan hösten 2019 är vi en del av Transdev.
Du kanske även är intresserad av

Allt som vi gör...

Skolbussar

Förtroendet att få köra skolbarn är en fjäder i hatten som vi gärna stoltserar med. Vi har mångårig erfarenhet och uppfyller våra huvudmäns samtliga krav.

Resebyrå

Valbo Resetjänst, Perssons Resor och all lust att skapa unika reseupplevelser finns numera i resebyrån som delar namn med bussbolaget: VS & Perssons.

Linjetrafik

Vi kör linjetrafik i Gävleborgs län på uppdrag av X-trafik. I dags-läget är det ca 100 bussar som kör ett antal linjer i området, både region- samt stadstrafik.

Miljö

Vi kör våra bussar på 100% fossilfri HVO från ett helägt svenskt företag som heter Colabitoil. Både de och vi verkar för ett fossiloberoende Sverige.
​​​​​​​

Expressbuss

Närmare 10 000 personer väljer varje månad expresslinjen för att ta sig mellan Stockholm och Gästrikland. På 20 år har fler än 2 miljoner åkt med SGS Bussen.​​​​

Partners

Vi vet att "det lilla extra" sitter i detaljerna när vi jobbar med våra partners. Det är förmodligen därför som de alltid kommer tillbaka till oss i nya samarbeten.