026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

VS & Perssons

En del av Björks & Bybergkoncernen - Sveriges största privatägda resekoncern

Historien om VS & Perssons


VS & Perssons är det lilla familjeföretaget som har vuxit och blivit en viktig del av resebranschen i Gävleborg. Idag bedriver vi både bussverksamhet med skol-, linje-, expressbuss- och beställningstrafik samt en resebyrå med destinationer och upplevelser världen över. 

Bolaget har närmare 350 medarbetare och drygt 130 fordon, som är stationerade i områdena Bollnäs, Söderhamn, Sandviken, Valbo och Östhammar/Öregrund.
​​​​​​​
Ansvarig för verksamheten är VD Michael Wikström.

Det var redan våren 2008 som bolaget VS-Trafik köptes av A Björks AB och blev ett av bolagen i dåvarande Björks-koncernen. Vid samma tillfälle köptes också bolagen Perssons Resor, Valbo Resetjänst och Perssons Bussar.

Den 1 januari 2010 slogs VS-Trafik och Perssons Bussar samman i det gemensamma bolaget VS & Perssons Bussar AB och 2016 införlivades även Perssons Resor under samma flagg. 2012 gick Björks-koncernen ihop med Byberg & Nordin och den nuvarande Björks & Bybergkoncernen skapades.

​​​Koncernen innefattar idag Byberg & Nordin Busstrafik AB, A Björks AB, Björks Buss, Björks Resor, Björks Buss i Närke, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar AB , KR Trafik, Björks 24-7 och Lindbergs Buss.

Björks & Bybergkoncernen har över 2.100 anställda och räknas idag som Sveriges största privatägda resekoncern.
Du kanske även är intresserad av

Allt som vi gör...

Skolbussar

Förtroendet att få köra skolbarn är en fjäder i hatten som vi gärna stoltserar med. Vi har mångårig erfarenhet och uppfyller våra huvudmäns samtliga krav.

Resebyrå

Valbo Resetjänst, Perssons Resor och all lust att skapa unika reseupplevelser finns numera i resebyrån som delar namn med bussbolaget: VS & Perssons.

Linjetrafik

Vi kör linjetrafik i Gävleborgs län på uppdrag av X-trafik. I dags-läget är det ca 100 bussar som kör ett antal linjer i området, både region- samt stadstrafik.

Miljö

Vi kör våra bussar på 100% fossilfri HVO från ett helägt svenskt företag som heter Colabitoil. Både de och vi verkar för ett fossiloberoende Sverige.

Expressbuss

Närmare 10 000 personer väljer varje månad expresslinjen för att ta sig mellan Stockholm och Gästrikland. På 20 år har fler än 2 miljoner åkt med SGS Bussen.​​​​

Partners

Vi vet att "det lilla extra" sitter i detaljerna när vi jobbar med våra partners. Det är förmodligen därför som de alltid kommer tillbaka till oss i nya samarbeten.