026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Expressbuss

Direktlinjen mellan Gästrikland och Stockholm

Varje år förflyttar vi Gävle stad med SGS Bussen eller närmare bestämt åker 10 000 personer med oss varje månad.

Det började lite försiktigt 1998 med etableringen av en expresslinje från Gävle till Stockholm. 20 år senare har det utvecklats till ett viktigt ben för oss. 
Numera går det fyra turer varje dag i vardera riktningen, utom på fredagar och söndagar då utökas tidtabellen till sex turer. 

Närmare 10 000 personer väljer varje månad det här sättet att ta sig till Stockholm från Gävle och Sandviken. Varje dag startar en tur i Hofors. Under de senaste tjugo åren har alltså drygt två miljoner åkt med SGS-bussen. Eller som vi ibland lite skämtsamt noterar - vi förflyttar Gävle stad varje år.

Jobbpendling, veckopendling och dagpendling förekommer, men den största gruppen är de som åker och shoppar eller hälsar på släkt och vänner över helgen. Resandet är väl spritt under året men vid lov och storhelger ökar det, då händer det att två bussar sätts in på turerna för att klara antalet resenärer. På somrarna sätts sträckan efter årstidens möjligheter, då blir exempelvis Gröna Lund slutdestination på lördagar.

För dig som reser ofta med SGS Bussen finns ett poängsystem som vi har valt att kalla Rabattkort. Rabattkortet ger dig billigare resor och bättre bokningsvillkor.
Rabattkortet är helt virtuellt och bundet till ditt användarnamn. Läs mer på  www.sgsbussen.se