026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Resebyrån avvecklas

På grund av Corona-pandemin lägger vi nu ner vår reseproduktion

VS & Perssons har varit en stor del av resebranschen i Gävleborg i flera årtionden och resebyrån gjorde sin första resa med buss till Alperna redan på 60-talet.

Nu har resan dessvärre nått sin slutstation. Resebyrån i Valbo avvecklas på grund av Corona-pandemin.


Vi planerar dock att genomföra alla resor som finns bokningsbara i dagsläget, så länge det är möjligt att genomföra dem utifrån rådande restriktioner. I de fall vi ställer in en resa kommer vi att kontakta berörda resenärer.

Transdev, som äger VS & Perssons, tvingas att lägga ner den del av verksamheten som rör reseproduktionen. Det vill säga resebyrån i Valbo där fyra personer arbetar. Detta är en följd av att hela resebranschen har drabbats hårt av Covid-19. 
 
VS & Perssons bildades 2008 då bolaget VS-Trafik köptes av A Björks AB och blev ett av bolagen i Björkskoncernen. Vid samma tillfälle köptes också bolagen Perssons Resor, Valbo Resetjänst och Perssons Bussar. 2019 förvärvades Björkskoncernen av Transdev.
 
Vår ambition var att vidareutveckla reseproduktionen under 2020, men när Corona-pandemin bröt ut globalt i våras sattes resebyrån på paus. Under de senaste sex månaderna har ovissheten i hur vi kommer resa och semestra framöver varit så stor att vi ser oss tvingade att lägga ner resebyrån.
 
Nu genomförs istället en kontrollerad avveckling av reseproduktionen vilket i praktiken innebär att alla resor som sedan tidigare är inbokade kommer att genomföras, så länge det är möjligt att genomföra dem utifrån rådande restriktioner. 
 
Vi gör en genomgång av våra få kvarvarande resor och utvärderar vilka vi kan genomföra. I det fall vi tvingas ställa in en resa så kommer vi att återbetala hela beloppet till våra resenärer. Vi kommer att återkomma med information till alla berörda inom kort.

Till alla våra kunder och partners säger vi tack och hejdå.
​​​​​​​Vi gläds åt våra gemensamma minnen.


 
Är du kund till oss och har frågor kopplat till en specifik resa så kontaktar du resebyrån på telefonnummer 026-12 00 00.

Frågor från media hanteras av Transdevs pressjour, telefonnummer 08-629 51 80.

Vi förtydligar att det enbart är resebyråverksamheten som avvecklas.
Övrig verksamhet fortsätter som vanligt vilket innebär att alla uppdrag för kommun och skola löper på. Även vår beställningstrafik och SGS Bussen fortsätter som vanligt.