Pressmeddelande | Golf

PRESSMEDDELANDE
Valbo, den 27 april 2018


Bussbolaget som vill ge Sveriges golfare nya upplevelser


Med den spanska värmens intåg har det börjat snackas golf på riktigt i vårt avlånga land. Det putsas på klubbor och golfskor runtom i Sverige och de flesta golfare har börjat leta efter den rätta sving-känslan. Passande nog har det i dagarna blivit klart att bussbolaget och resebyrån VS & Perssons Bussar blir ny officiell buss- och reseleverantör till Svenska Golfförbundet.


Strax väster om Gävle ligger orten Valbo med drygt 7.000 invånare. Kanske mest känd för att NHL-proffset och Tre Kronor-stjärnan Nicklas Bäckström har växt upp där och för att det svenska whiskydestilleriet Mackmyra har sin anläggning där. Men därifrån utgår även bussbolaget VS & Perssons Bussar. 

Buss- och resebolaget som ingår i koncernen Björks & Byberg har nyligen skrivit ett treårsavtal med Svenska Golfförbundet och de kommer bland annat att köra spelarna på Swedish Golf Tour till tävlingen Pärnu Bay Golf Links Challenge i Estland i början av sommaren.

– Vi är väldigt stolta och glada över att bli svensk golfs officiella buss- och reseleverantör och ser fram emot att bland annat få köra spelarna på golftouren till den nya tävlingsorten Pärnu i Estland i slutet av maj, säger Michael Wikström, vd på VS & Perssons Bussar.

Swedish Golf Tour-tävlingen i Estland blev möjlig genom huvudpartnern Tallink Silja Line och tack vare VS & Perssons långa relation med resedestinationen Pärnu, som även kallas för sommarhuvudstaden i Estland, föll de praktiska resebitarna på plats. VS & Perssons Bussar har kört gäster till ortens spahotell och bad-anläggningar i över 20 år. Sedan i höstas har man även lagt till Pärnu Bay Golf Links i resekatalogen, något som Svenska Golfförbundet och Swedish Golf Tour nu får nytta av.

– Vi tycker att det känns väldigt spännande att få ha Estland och Pärnu som tävlingsort för Swedish Golf Tour 2018. Banan och anläggningen är fantastisk! Och tack vare våra partners Tallink Silja Line och VS & Perssons Bussar kan vi i år förlägga en av herrtävlingarna på Pärnu Bay Golf Links, säger Anders Dalered, marknadschef på Svenska Golfförbundet.

Avtalet mellan Svenska Golfförbundet och VS & Perssons Bussar är skrivet över tre år och parterna har som ambition att hitta fler gemensamma beröringspunkter och ser det här som starten på ett långt samarbete. Buss- och resebolagets tanke är att specialsy resor och genom det nya samarbetet erbjuda Sveriges golfare nya upplevelser och destinationer utifrån intresseområde och passion.

– Vi har massor av temaresor inom koncernen till både nationella och internationella destinationer, som vi vet tilltalar golfare. Bland annat våra whiskyresor till Skottland eller våra sport, teater- och konsertresor till flera orter i Sverige och Europa. Vi vill skapa nya reseupplevelser åt golfare, säger vdn Michael Wikström.

VS & Perssons Bussar är sedan tidigare sponsor till SAIK Bandy, Gefle IF Fotboll samt buss- och resepartner till Skidskytte-VM i Östersund 2019. Inom koncernen finns även samarbetsavtal med bland andra Svenska Fotbollförbundet, Mora IK, Modo Hockey, Mora KAIS, IBF Falun med flera.

Om VS & Perssons Bussar
VS & Perssons Bussar bedriver bussverksamhet i form av skol-, linje-, expressbuss- och beställningstrafik i Gävleborgs län samt en resebyrå med resor till nationella och internationella destinationer. Bolaget har närmare 300 medarbetare och 130 fordon, stationerade i områdena Bollnäs, Söderhamn, Sandviken, Valbo och Östhammar/Öregrund.

VS & Perssons Bussar ingår i Björks & Byberg-koncernen. Koncernen utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige och bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2.000 medarbetare och en flotta på cirka 1.000 fordon. Idag är Björks & Byberg landets största privatägda aktör i branschen. I koncernen ingår Byberg & Nordin Busstrafik, A Björks, Björks Buss, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik, Björks 24-7 och Lindbergs Buss.

 
 


För mer information kontakta: 
Michael Wikström, VD
michael.wikstrom@vsperssons.se
VS & Perssons Bussar
 


Powered by Travelize