SantaCruise | till Rovaniemi med Birka Cruises

Renar, midvinter, norra polcirkeln och kanske ett gnistrande norrsken. Upptäck en magisk vintervärld i Lappland och hälsa på hos Tomten på självaste julafton. Följ med oss på en unik julkryssning med Birka Cruises!

Samla hela familjen och fira en annorlunda jul tillsammans, en jul utan måsten och stök. Eller res på egen hand och träffa nya vänner. Birka Cruises julkryssning till finska Lappland är en resa för dig som har sett det mesta, nästan som en polarexpedition fast med betydligt bekvämare inramning. Besöket i land är bara en del av hela upplevelsen. Ombord njuter vi av julstämning, värme och gemenskap med julens alla aktiviteter, smaker, musik och dans. Du kan shoppa taxfreeklappar, koppla av med spabehandlingar, sol och pool eller gå på vinprovning och ta yogapass.

Träffa Tomten på julafton!
Ända uppe vid norra polcirkeln, i SantaPark i Rovaniemi, bor Tomten med familj, nissar och sina vänner renarna. Inne i berget öppnar sig en magisk värld med tomtens postkontor, julklappsverkstad och isprinsessor. Och så julaftons absoluta höjdpunkt, ett besök hos världens ende officiella tomte som tar emot oss trots att det är hans mest hektiska dag på året!

 

Pris fr.
5 945:-
Dagar:5
Del i 2-bäddshytt (Cabin Standard) helpension exkl. dryck, heldagsutflykt till SantaPark inkl. lunch samt underhållning & aktiviteter ombord.
Transportsätt:Kryssning
Boka resa

Birka erbjuder utflykter

UTFLYKT TILL TOMTENS MAGISKA VÄRLD PÅ JULAFTON

Heldagsutflykt till tomten i SantaPark i Rovaniemi. Djupt under jorden, 50 meter under polcirkeln, ligger jultomtens hem med massor av kul för stora och små. Under fyra timmar åker vi sagotåg genom tomteland, vi ser tomtens postkontor, tar en snabbkurs i Nisseskolan och får diplom. Vi besöker isprinsessan i hennes isgalleri, äter lunch, ser en föreställning fylld med julstämning och mycket mer. Och bäst av allt, vi träffar tomten! 

450:-/vuxen, 350:-/barn 6-11 år, 75:-/barn 0-5 år inkl lunch. 
Utflykt ca 8 tim, varav 2 tim bussresa/väg. Avgång 07.30 alt 09.45 (svensk tid).
Aktiviteterna i SantaPark genomförs på engelska.

 

Polcirkel, renar och hundspann

Polcirkelcertifikat och renkörkort! Vi korsar norra polcirkeln, besöker tomtens hjälpredor renarna och tar en hundspannstur med pigga huskies genom det snöiga landskapet. En dag fylld av vinterkänsla i Rovaniemi. Idag får du både polcirkelcertifikat och renkörkort! Vi korsar norra polcirkeln, besöker tomtens hjälpredor renarna och tar en hundspannstur med pigga huskies genom det snöiga landskapet. En dag fylld av vinterkänsla i Rovaniemi. Den magiska siffran 66° 33' markerar norra polcirkeln. Den korsar vi idag och du får så klart ett certifikat som bevis. Vi besöker tomtens viktiga hjälpredor på en renfarm utanför Rovaniemi. Här kan du följa med på en kort slädtur på 15 minuter innan vi slår oss ned kring elden medan och lyssnar till renskötarnas berättelse om livet med renarna.
På huskyfarmen i närheten välkomnas vi av hundarnas skall när de otåligt väntar på att ta oss med på en fem km lång slädtur. Snön yr om tassarna på de dragvilliga hundarna när de i full fart för oss fram i ett vinterklätt landskap. Vi åker två personer i varje hundspann/släde och turas om att köra. Efter turen berättar guiderna mer om hundarnas liv. Under dagen bjuds vi på sopplunch med bröd och sallad.

Pris: 1 725:-/person inkl lunch, alla aktiviteter. 
Tid: Totalt 6,5 tim, inkl bussresa ca 2 tim/väg. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Kemi. Exakt avgångstid står på biljetten som du får när du checkar in.
Transport: Buss, 500 meter slädtur med renar och ca 5 km hundspannstur.
Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.
Övrigt: Varma kläder: underställ, sockar, jacka, handskar och mössa. Inför slädturen får vi låna overaller. Ingen guidning på bussen. Guidning på engelska på plats.

 

Snöäventyr

En härlig dag utomhus med massor av prova-på-aktiviteter. Bygg en kåta, lär dig göra upp eld och vandra med snöskor, ett urgammalt sätt att ta sig fram i terrängen. Alla över 12 år kan också prova ”Ice floating” – att flyta i en isvak. En härlig dag utomhus med massor av prova-på-aktiviteter. Bygg en kåta, lär dig göra upp eld och vandra med snöskor, ett urgammalt sätt att ta sig fram i terrängen. Alla över 12 år kan också prova ”Ice floating” – att flyta i en isvak. Tillbringa dagen utomhus i riktigt vinterväder och snö. Vi åker till en liten sjö (frusen så klart) och röd timmerstuga mitt ute i ingenstans utanför Rovaniemi. Här ska dagens utomhusaktiviteter äga rum. Väl på plats delas vi upp i mindre grupper som turas om att prova på de olika aktiviteterna:

- Bygga en kåta 
- Lära sig göra upp eld (avgörande för att överleva i Arktis) 
- Gå i jägarens fotspår: kan du träffa ett mål med luftgevär? 
- Snöskovandra: ett kul sätt att röra på sig i den snöiga skogen
- Ice floating: flyta i en vak i räddningsdräkt (du måste vara över 120 cm och 12 år för att delta i Ice Floating)

Under Ice floating har du en speciell flyoverall som täcker hela kroppen och håller dig torr. Du har dina egna kläder under overallen. Att ligga och flyta i isvaken är en alldeles unik polarupplevelse! Under dagen får vi en sopplunch med bröd och sallad.

Pris: 1 550:-/person inkl lunch, alla aktiviteter. 
Tid: Totalt cirka 8 tim, inkl bussresa ca 2 tim/väg. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Kemi. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.
Transport: Buss.
Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.
Övrigt: Ta på dig varma kläder: underställ, sockar, handskar och mössa. Vi får låna overaller på plats. Ingen guidning på bussen. Guidning på engelska på plats.

 

Snöskotersafari

Upptäck den lappländska naturen och lär dig köra snöskoter genom snölandskapet! Ett äkta vinteräventyr, en naturupplevelse utöver det vanliga och en möjlighet att lära sig behärska konsten att köra snöskoter. Upptäck den lappländska naturen och lär dig köra snöskoter genom snölandskapet! Ett äkta vinteräventyr, en naturupplevelse utöver det vanliga och en möjlighet att lära sig behärska konsten att köra snöskoter. Har du alltid velat köra snöskoter men aldrig fått tillfälle att göra det? Då har du hamnat rätt! Idag får du lära dig köra skoter i vildmarken med hjälp av kunniga guider. I Lappland används snöskotern inte enbart för att det är kul, det är ett arbetsredskap och transportmedel. Efter körinstruktioner och säkerhetsgenomgång åker vi två och två genom ett fantastiskt vinterlandskap, genom skog och – om det har varit tillräckligt kallt – över sjöar och älvar.

Pris: 1 150:-/person inkl lunch.
Tid: Cirka 6 tim, inkl bussresa ca 2 tim/väg. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Kemi. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.
Transport: Buss samt snöskoter.
Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.
Övrigt: Ta på dig varma kläder: underställ, sockar, handskar, mössa. Vi får låna overaller på plats. Ingen guidning på bussen. Guidning på engelska under snöskoterturen.

------

Kontakta oss via telefon för att boka någon av ovanstående utflykter, tfn 026- 120 000.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
22/12KryssningSantaCruise | till Rovaniemi med Birka CruisesMer än 85 945:-Boka

Powered by Travelize