026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Dalslands kanal

med Rottneros, Lars Lerin & Taxinge slottLäs mer

Ett av våra mål denna resa är en klassisk båtresa på Sveriges vackraste kanal

Dalslands kanal där själva resan är målet. Med en dagstur på 6 timmar från Håverud till Bengtsfors upplever vi 8 slusstationer genom ett fantastiskt vackert natursceneri. Ombord serveras lunch och återresan går med rälsbuss på De Vackra Vyernas Järnväg, DVVJ.  
På en udde i Gripholmsviken ligger det vackra Taxinge slott. Slottet är förutom sina vackra parker och sköna miljö även känt för sitt slottscafé med Europas största kakbord! Taxinge Slott är har även haft plats på tisdagskvällar i TV- programmet ”Hela Sverige bakar” där Birgitta Rasmusson blivit kakdrottningen eller bulltanten med hela svenska folket. 
Under våra dagar i Karlstad hinner vi med fler utflykter. Vi besöker bland annat Lars Lerins Sandgrund och Rottneros Park. 

Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Tisdag 13 augusti

Gävle – Karlstad ca 32 mil 
Kl. 07.00   Avresa från Tierp och resan går via Söderfors, Skutskär, Gävle och Sandviken mot Karlstad.  Vi stannar för busskaffe och lunch under dagen. Vi är framme i Karlstad på sen eftermiddagen och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2 | Onsdag 14 augusti

Båtresa på Dalslands Kanal 
Efter frukost åker vi buss till Dalslands Kanal och går ombord på båten för en härlig tur genom ett fantastiskt vackert natursceneri och passerar den välkända akvedukten Håverud. Vi kommer också att få njuta av en god lunch ombord.  Framme i Bengtsfors åker vi rälsbuss tillbaka, vilket också blir en skön och vacker upplevelse. Middag serveras vi på hotellet på kvällen.

Dag 3 | Torsdag 15 augusti

Rottneros 
Efter frukost åker vi till Sandgrund, Karlstad för, att besöka den välkända målaren och författaren Lars Lerin.  Vi går runt och tittar på Lars Lerins egna reseskildringar i akvarell och grafik och upplever atmosfären. I god tid åker vi vidare till Rottneros för att få en rundvisning där kl.1400 och möjlighet att gå runt på egen hand. Sen eftermiddag återvänder vi till Karlstad, där vi äter en två rätters avslutningsmiddag kl 19.00 på restaurang Fantana Di Trevi.  

Dag 4 | Fredag 16 augusti

Karlstad via Taxinge slott till hemtrakten, 40 mil 
Vi börjar hemfärden efter frukost och utcheckning. Vi åker förbi Karlskoga, Örebro, Eskilstuna och. Strängnäs till Taxinge slott. Där gör vi en av stoppen. Nu har vi chansen ta en kopp kaffe och välja kakor från Europas största kak-bord. Härifrån sänds TV-programmet ”Hela Sverige bakar”.  Efter en trevlig och god kaffestund far vi vidare mot våra hemorter. 
Boka din resa

till Dalslands kanal

Datum
13 augusti
Reslängd
4 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
4 495 sek
Datum
4 augusti
Reslängd
4 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
4 495 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål