026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Island

Ett sagolandLäs mer

Island räknas till en av världens vildaste, vackraste och mest magiska destinationer. Den isländska naturen är storslagen där vulkanutbrott och erosion explosivt format landskapet.

Skiftat mellan exotiska varma källor, karga slättland och frodiga odlingsmarker. Vi flyger direktflyg från Arlanda till Island. Vi bor på hotell i centrala Reykjavik och varje dag ingår utflykter till både sådant som Du måste se, men också litet mera ovanliga resmål. Vi åker den Gyllene Cirkeln och får se Alltinget, det fantastiska vattenfallet Gullfoss och så geysiren Strokkur som sprutar vatten 25-30 meter högt var 8-9e minut. Vi kommer att få bada i Secret Lagoon - en äkta varm källa på Island som ännu inte blivit till en större turistattraktion. Lagunen är belägen inom den gyllene cirkeln med naturliga omgivningar och i källan finns fler geotermiska fläckar och en liten geysir som bryter ut var femte minut. Ett besök till seecret Lagoon är att komma lite närmare den äkta isländska ångande källan och i det 38-40 gradiga vattnet här i byn väljer islänningarna själva att ta ett dopp då och då.  Vi besöker även en fiskfabrik för att se hur fisk skickligt tas om hand och fileeas och som serverar en utmärkt fisksoppa. Vi åker till Vik, Islands sydligaste stad på fastlandet. Där får vi promenera på den "svarta stranden" och även uppleva vattenfall. Vi kommer att passera skarven mellan de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna. Vi får också njuta av det imponerande landskapet från både bussfönstret och direkt "öga-natur" Det blir också litet egen tid att kanske prova på ridning på Islandshäst. Eftersom vi bor centralt i Reykjavik är det nära till många sevärdheter där. Det finns också massor av matställen att välja på till middagarna. Reseledaren ger gärna tips på sina favoriter.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Söndag 1 september

Avresa från Gävle kl 13.30. Icelandair lyfter från Arlanda kl 17.10 och ankomsten till Keflavik är beräknad till 18.20 lokal tid. Vid ankomsten till flygplatsen Keflavik väntar vår buss på oss för transport till Reykjavik och vårt hotell. Vi bor på Hótel Frón, Laugavegur 22 A, Reykjavik. Vi beräknas anlända ca kl 20.00 till hotellet. 

Dag 2 | Måndag 1 september

Efter frukost hämtas vi vid hotellet och åker söderut i vår buss för att besöka geotermiska utflyktsmål. Vi väljer de mest intressanta där vi också tar hänsyn till dagens väder.  
Vi kommer att besöka Skagafoss vattenfall, Reynisfjara med sin svarta sand och sina basalt stoder (det kan beskrivas som stenpelare av den svarta vulkaniska bergarten – basalt), Vík í Mýrdal som ligger rakt nedströms glaciären Mýrdalsjökull, som omger den fortfarande aktiva vulkanen Katla samt Seljalandfoss vattenfall. 
Gemensam middag på Restaurang i Reykjavik, middagen ingår i resan.

Dag 3 | Tisdag 3 september

Frukost serveras i hotellets matsal. Efter frukosten hämtas vi upp vid vårt hotell för att delta i den klassiska heldagsturen ”Den gyllene cirkeln”. Vi besöker nationalparken Thingvellir där det första Alltinget samlades på 900-talet. Guiden tar oss vidare till Gullfoss, ett av Islands vackraste vattenfall, där vi får möjlighet att äta lunch på Gullfoss Café. Vi stannar till vid Geysirområdet där källan Strokkur sprutar vattenkaskader mitt bland rykande svavelkällor och puttrande gyttjekratrar. Denna dag passerar vi även Secret Lagoon där vi stannar till för ett dopp i det mineralrika 38 gradiga vattnet. Vi är tillbaka vid hotellet vid 18-tiden. 
Även denna kväll äter vi en gemensam middag på någon av Reykjaviks många restauranger, middagen ingår i resan.

Dag 4 | Onsdag 4 september

Frukost på hotellet. 
Efter frukosten hämtas vi upp vid vårt hotell för en ca 5 timmar lång rundtur i Reykjavik. Vi stannar vid till Stakkavík Fish Company för lunch. Här får vi gå in i fiskfabriken där vi ser flinka fingrar som filéar både stora och små fiskar. Lunchen består av en mycket välsmakande fisksoppa.  
Vi är åter vid hotellet på eftermiddagen, resten av dagen fri för egna utflykter. Till exempel kan vi rekommendera att rida på Islandshästar. Skyddskläder och hjälmar finns att låna vid ridanläggningen. Man brukar rida cirka en timme på stigarna som utgår från stallet. Stallet hämtar till och med er vid hotellet om så önskas.  
Eller kanske en tur på havet för en Valsafari om vädret tillåter. Hamnen varifrån båtarna går ligger ca 800 meter från vårt hotell.  
Vår reseledare hjälper gärna till att boka in er på någon aktivitet på Island.

Dag 5 | Torsdag 5 september

Frukost på hotellet. 
Vi kan ställa vårt bagage i hotellet bagagerum innan vi ger oss ut på egna strövtåg i Reykjavik. 
Bussen hämtar oss vid hotellet vid 13-tiden för transport till Keflavik flygplats. Planet lyfter kl 16.25 och landar 21.20 på Arlanda. 
Vår buss väntar på oss vid Arlanda och vi beräknas vara tillbaka i Gävle strax före midnatt. 
Vi reserverar oss för förändringar i programmet p.g.a. väder och vind.
Boka din resa

sagolandet Island

Datum
1 september
Reslängd
5 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
12 995 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål