026-12 00 00 | info@vsperssons.se
Resekalender  |  Mina resor  |  Valbovägen 177, Valbo  |  Kontakta oss

Lars Lerins Sandgrund

Nobelmuseet i Karlskoga, Alsters Herrgård & Sandgrunds Konsthall

Två dagar med
konst & museumbesök

Följ med på en resa till Värmland och få chansen att besöka nobelmuseet i Karlskoga, Sandgrund Lars Lerin Konsthall och Alsters Herrgård. 

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På Sandgrund Lars Lerin finns hans permanenta utställning. Hans verk Naturlära har hyllats i press och media och har även tilldelats Augustpriset 2014 i kategorin Årets svenska fackbok samt Värmlands vackraste bok 2014.

Alfred Nobel föddes i Stockholm 1833. När han var nio år flyttade familjen till S:t Petersburg. Hans far Immanuel var uppfinnare och företagare. Fadern arbetade vid tiden för Alfreds födelse i Ryssland och drev där en mekanisk verkstad. Alfred Nobels älskade mor Andrietta höll ihop familjen som ytterligare bestod av sönerna Ludvig, Robert och Emil.
På 1870-talet bosatte sig Alfred Nobel i Paris som blev hans fasta bostad mellan resorna runt om i världen. Efter konflikter med franska staten flyttade Alfred Nobel till San Remo i Italien. Här inrättade han ett laboratorium för krutexperiment. Han företog provskjutningar med kanoner rakt ut i Medelhavet. Befolkningen i trakten tyckte inte om det så Alfred Nobel började söka efter en plats där man kunde experiementera med krut och provskjuta utan problem. Han fann lösningen i AB Bofors-Gullspång i Karlskoga. 
Där fanns en fabrik med modern maskinpark som tillverkade kanoner. Alfred Nobel köpte bolaget 1894 och började omedelbart bygga upp ett laboratorium och anställa personal. Under sommartid besökte han sin anläggning i Karlskoga och bodde då på Björkborns herrgård.

Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, består av ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat samt ett flertal andra verksamheter som konstgalleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställning om Gustaf Fröding.

Dag 1  |  Fredag 11 september

Avresa från Gävle tidig morgon  efter en och halv timme i buss stannar vi för buskaffe. Sedan går bussen vidare mot Nobelmuseet i Karlskoga. 
11.00 Intar vi lunch i mötesplatsen. 
12.00 Får vi en guidad teatervisning. 
Efter besök på Nobelmuseet åker vi mot Scandic Winn Karlstad för övernattning. 
Till midddag serveras 3-rätters buffé på hotellet där även kaffe ingår. 

Dag 2 | Lördag 12 september

7.30 Serveras frukostbuffé innan bussen går mot Sandgrund Lars Lerin Konsthall
9.00 Får vi en guidad visning av konsthallen. 
Sedan går resan vidare mot Alsters Herrgård där väntas kl.10.30 guidad visning och efter visningen intar vi en lunch innan avresa hemåt. 
Ca16.30 beräknar vi vara åter i Gävle. 
Boka din resa till

Lars Lerin Sandgrund

Datum
12 september
Reslängd
2 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
2 595 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål