Kryssningar till Tallinn

En kryssning till Tallinn är fler upplevelser i samma paket. Njut av en 3 dagars kryssning till havs och en hel dag i Estlands huvudstad Tallinn med konst, nöje, restauranger och sevärdheter i den moderna och medeltida bevarade delen av stan. 

Ombord på Tallink Siljas fartyg finns mycket underhållning av olika slag. Lekrum finns för de yngsta med pyssel, lek och bollhav. Här kan alla shoppa till förmånliga havspriser och varva ner i bastun eller jacuzzin i relaxavdelningen.  Om vädret tillåter soldäck och njut av de vackra vyerna när Färjan lämnar Stockholm och kryssar genom Stockholms skärgård.

Tallinn med sin medeltida del intill den moderna staden är en destination värd att besöka. Den gamla delen har en av Europas bäst bevarade medeltidsfästningar och omringas av en 1.9 km lång stadsmur med 20 försvarstorn. Många av tornen fungerar idag som museum. För att se muren från insidan rekommenderar vi de tre tornen i Gamla stans nordvästra hörn där det går att ta sig upp och njuta av en pittoresk utsikt över stans röda tegeltak.  Att bara strosa runt på kullerstensgator i stans gränder är också njutbart. S:ta Katrinapassagen är särskilt omtalad för sin bildskönhet av stans alla gränder. Här hittas även Katarinagillet, en samling verkstäder, där konstnärer och hantverkare använder sig av traditionella metoder för att skapa och sälja bland annat glasprodukter, hattar, filtar, keramik, smycken och handmålat silke.

I Tallinn finns fler sevärdheter vi varmt rekommenderar som t.ex St Alexander Nevskijkatedralen som är i särklass den vackraste och överdådigaste katedralen i Tallinn, Frihetstorget med sina konstgallerior, gör ett besök på Tallinn Zoo med över 7700 djur från Australien till Alaska eller ta de långa trapporna upp i St Olaikyrkans torn som en gång i varit den högsta byggnaden i världen.

Dag 1
Gävle-Värtahamnen 18 mil
Avresa från Sandviken kl. 12.20 och Gävle 12.55. Vi anländer till Värtahamnen ca kl 15.30, här delar reseledaren ut våra hyttnycklar, samt matkuponger för den som beställt. Kl 17.15 börjar första sittningen på smörgåsbordet och ala-carte-restaurangerna öppnar strax därefter. Tallinks Fartyg avgår kl 17.45.

Dag 2
Tallinn
För de som beställt sjöfrukost serveras den ombord fram till Tallinn kl 10.00 lokal tid. Fri tid i Tallinn till kl 17.30 då alla behöver vara ombord på båten igen. För de som önskar handla på Sadamarket innan hemresan finns möjliget innan ombordstigning. Ni har då möjlighet att packa tunga varor under bussen för att slippa släpa in och ut på färjan. 
18.00 Avgår färjan från Tallinn.

Dag 3
Värtahamnen-Gävle 18 mil
Vi anländer till Värtahamnen 10.00. Sjöfrukost finns att beställa hos oss eller ombord och serveras innan ankomst. I hamnen väntar bussen på oss och tar oss hem igen efter en tre dagars härlig minisemester till havs och med en heldags upplevelser i Tallinn.
 

Obs, video är med engelsk tal och engelsk text.

 

 

Pris fr.
795:-
Dagar:3
Bussresa tur & retur samt del i 2-bädds insideshytt.
Transportsätt:Buss + Fartyg
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
1/12Buss + FartygJulmarknad i Tallinn8795:-Boka

Powered by Travelize