Vietnam

I februari arrangerar vi vår första resa till Sydostasien. Vi har i samarbete med vår Vietnamspecialist Hans Ekström, satt ihop en två veckor lång reseupplevelse som tar oss genom världsarv, nationalparker, marknader, krigsmuseer, hantverksbyar, sandstränder och det unika Mekongdeltat.

Vi spenderar fyra dagar i Hanoi, fyra dagar i Hoi An och fyra dagar Ho Chi Minh City.
Vi bor centralt med gångavstånd till Hoan kim Lake och gamla stadskvarteren i Hanoi. Vårt hotell i Hoi An ligger strategiskt för våra utflykter, och ett dopp i Sydkinesiska havetär bara en kortare taxiresa bort. Resan avslutas med fyra nätter på de berömda 5-stjärninga hotellet Rex Hotel i Ho ChiMinh City.
Men, det är dem unika utflykterna som gör vår resa till ett äventyr!

Pris fr.
27 900:-
Dagar:15
I priset ingår: Bussresa från Sandviken/Gävle/Uppsala till Arlanda t/r, flygresor med Thai Airways och Vietnam Airlines (inrikesflyget), måltider enligt program (i genomsnitt halvpension, dvs 1 frukost och 1 lunch eller 1 middag per dag), utflykter, guider och entréer enligt program samt reseledarens tjänster under resan.

Anmälningsavgiften (2 790:-) skall erläggas 30 dagar efter att bokningsbekräftelsen skickats, slutlikviden skall erläggas 60 dagar före avresan. Som anmäld betraktar vi den som erlagt sin anmälningsavgift.

Kontrollera noga ditt eget reseskydd (avb.-skydd och reseförsäkring) genom din bank eller hemförsäkring.

Priset är satt med de skatter och avgifter och den valutakurs som gällde den 30/4-2018.
Boka resa

Program

Dag 1 | 26 februari
Anslutningsbuss från Sandviken kl 09.15, Gävle kl 09.45 och Uppsala kl 11.00 till Arlanda. Flyg med Thai Airways till Bangkok. Måltider på flygen ingår. Avgångstid från Arlanda är klockan 13.30.

Dag 2 | 27 februari
Frukost på flyget, ankomst till Bangkok kl 05.45. Byte till flyg mot Hanoi, Vietnam. Avresa kl 07.45, ankomst kl 09.35. Egen buss från flygplatsen i Hanoi till hotellet. Incheckning och vila eller en promenad för att göra sig hemmastadd i den vietnamesiska huvudstaden. Vi bor centralt med gångavstånd till Hoan Kim Lake och de gamla stadskvarteren. På kvällen blir det välkomstmiddag.

Dag 3 | 28 februari
Frukost på hotellet. I dag gör vi Hanoi hela dagen! Det blir sightseeing där vi besöker Ho Chi Minhs enkla bostad i slottsparken, vi tittar på Enpelarpagoden, lyssnar till vietnamesisk musik. Vi åker cyklo (trehjulig cykeltaxi) i centrum av staden. Det blir även tillfälle att se Vattenmarionett-teater, en vietnamesisk specialitet. Middag på kvällen.

Dag 4 | 1 mars
Frukost på hotellet. Buss i ca 3 timmar genom städer och landsbygd till Ha Long Bay. Ett fantastiskt landskap av kalkstensklippor som reser sig ur Sydkinesiska sjön. Vi har en egen båt för hela gruppen och äter seafood-lunch med fönsterbord för alla. Efter 4-5 timmar på havet är det dags att åka tillbaka till hotellet där vi får en enkel kvällsmåltid.

Dag 5 | 2 mars
Frukost på hotellet. Vi gör en utflykt till den lilla byn Tho Ha. Vi promenerar med vår lokalguide, besöker en familj och får se hur man lever i en vanlig enkel by. Lunch utefter vägen hem till hotellet. Resten av dagen är fri.

Dag 6 | 3 mars
Frukost på hotellet. Utcheckning och buss till flygplatsen. Flyg till Da Nang. Buss till Hoi An. Vi hinner med en kortare rundvandring innan det är dags att checka in på vårt hotell. Middag på lokal restaurang.

Dag 7 | 4 mars
Frukost på hotellet. Idag ska vi få uppleva livet i Hoi An. Vår lokalguide visar oss runt i den gamla hamn- och handelsstaden som numera är ett världsarv. Vi får se sidentillverkning från mask till färdig produkter. Vi besöker marknaden, ser en dansuppvisning och det blir även besök i ett kinesiskt samlingshus. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8 | 5 mars
Frukost på hotellet. Egen dag för att uppleva Hoi An. Du kan också göra längre besök på platser som vi sett dagen innan. Du kan ta en taxi till stranden för ett bad i Sydkinesiska sjön eller kanske bara vandra runt och upptäcka staden med egna ögon. Gemensam middag på kvällen. Hotellet har även en liten pool som svalkar i värmen.

Dag 9 | 6 mars
Efter frukosten gör vi en utflykt till ett kollektivjordbruk några kilometer utanför stadskärnan. Vi får prova på att använda traditionella verktyg. Besöket avslutas med lunch som vi har varit delaktiga i att laga. Under eftermiddagen tar vi en båttur på floden till byn Kim Bong som är känd för sina duktiga hantverkare. Kvällen är fri.

Dag 10 | 7 mars
Frukost på hotellet och utcheckning. Buss till Da Nang och flyg till Ho Chi Minh City (ca en timme). Kort sightseeing i staden innan vi åker till Hotel Rex mitt i centrum. Vi får tillfälle att promenera till marknaden och vi får en liten genomgång av centrum vid hotellet. Middagen blir en klassisk Rex Burger på hotellets Roof Top Garden.

Dag 11 | 8 mars
Frukost och därefter en tur i vår buss för att se de mest kända platserna, t ex Krigsmuseet, Palatset för återförening, Postkontoret från den franska kolonialtiden, stora marknaden med mera. Vi stannar vid en enkel restaurang där man kan köpa den traditionella nudelsoppan Pho (uttalas Fö). På kvällen gemensam middag.

Dag 12 | 9 mars
Frukost och därefter buss till Mekongdeltat. Vi åker genom städer och byar innan vi är framme vid My Tho. Vi går iland för besök vid ett familjeföretag som tillverkar godis av ris och kokos. Vi äter lunch på en av öarna i deltat. Vi åker både på mindre kanaler och större flodarmar av Mekongfloden. Buss tillbaka i skymningen. Middag på egen hand.

Dag 13 | 10 mars
Frukost och därefter är det dags att bege sig till tunnlarna i Cu Chi, de som användes av FNL under kriget. Vi gör ett kort stopp för att se ett gummiplantage eller närmare beskåda hur riset växer. Lunch och därefter åter till hotellet. Resten av dagen fri. Hotellet har två pooler på taket och marknaderna i centrum väntar på ditt besök!

Dag 14 | 11 mars
Frukost och en ledig dag innan transfern avgår. Utcheckning och buss som går sen eftermiddag till flygplatsen. Flyget avgår från Ho Chi Minh City kl 20.55, ankomst till Bangkok kl 22.20.  Här vi byter flygplan för sista sträckan till Arlanda, Stockholm, avresa från Bangkok kl 01.25.

Dag 15 | 12 mars
Måltider på flyget ingår. Vi ankommer till Arlanda kl 06.50. Anslutningsbussen från VS & Perssons tar oss tillbaka till Uppsala och Gävle, åter i Gävle ca kl 09.30.


Vissa förändringar i programmet kan komma att ske

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
26/2Vietnam 427 900:-Boka

Powered by Travelize